Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mire számíthatok a fogorvosnál?

Mire számíthatok a fogorvosnál?

Figyelt kérdés

Tegnap délelőtt éreztem, hogy kissé éles(szúrt) az egyik tömött fogam, és érdes volt a felülete.

Picit hozzáértem, hogy mi lehet az, és akkor tört ki belőle egy darab, de egyértelműen nem tudtam megállapítani, hogy a fogamból, vagy a tömésből(utóbbi valószínűbb) tört-e ki egy darab.

Korábban volt már fájó, összeroppant fogam, ami a mostaninál valamivel csúnyább volt, illetve a fő különbség az az, hogy az érzékeny volt és fájt, ez pedig nem mondhatni.

Az akkori problémát sima töméssel kezelte a fogorvos.

Péntekre kaptam időpontot, és bár nem félek a fogorvostól, a tavalyi(ugyanígy dec. 17-én történt hasonló ok miatti fogászati kezelés) és az azt követő fájdalom(tömés után fájt nagyon napokig) miatt félek picit.

Bár az is tény, hogy azóta is voltam többször fogorvosnál, és nem volt probléma.

Mit gondoltok, fel tudja építeni egyszerű töméssel, vagy másra lesz szükség?

Képet csatoltam.

[link]

2021. dec. 15. 21:19
 1/3 anonim ***** válasza:
A képet, ha nem haragszol nem nézem meg, mert semmi értelme, a kérdésre a fogorvosod tud választ adni. Annyit tudok tanácsolni, hogy maszekhoz menj, ha megengedheted magadnak, több lehetőség van a kezükben.
2021. dec. 16. 06:57
 2/3 petraa07 ***** válasza:
Hát elég nagy tömés van benne esetleg érdemesebb lenne betétet csináltatninv koronát rá mert ha most is betömi csak nem lesz tartós. Patrogni fog tovább az őt érő terhelés miatt mert a foganyag maga kevesebb mint a tömőanyag maga. A tömőanyagnak nincs akkora ellenálló képessége mint maga a fognak.
2021. dec. 18. 23:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Az én tömött fogam is kb. így járt, a fog oldalából lepattant egy darab. Szerencsére be lehetett tömni, de a lelkemre kötötte az orvos, hogy nagyon kíméljem (ne rágjak vele keményet), mert ha megint letörik belőle, lehet nem úszom meg ennyivel a javítását.

Sajnos a tömött fogak már nem olyan strapabírók, mint az ép fogak.

2021. dec. 19. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!