Gyökérkezelt fog tényleg rövid életű? Nekem 2 van az egyik 4 éve a másik egy éve. Eddig nincs velük bajom csak sokhelyeN OLVASOM, HOGY ELŐBB-UTÓBB kikel húzni meg korona kell rá.
Na,erre én is kíváncsi lennék...
Én azt hallottam,hogy hamarabb törnek ezért korona kell rá.
Nekem volt pár gyökérkezelt fogam,és legtovább 6 évig bírta.Sajnos szinte mindegyiket ki kellett húzatni,mert vagy darabokra tört,vagy elkezdett szürkülni..Pedig szép fehérek(mindennap mosok fogat)és igyekszem vigyázni a fogaimra.A gyökérkezelés csak annyiban segít,hogy nem kell idő előtt "fogatlannak" vagy műfogakkal rendelkezni..
A gyökérkezelt fogak előbb-utóbb végleg tönkre mennek..(legalábbis én így tapasztalom)
attól függ, hogy mennyi tört le belőle, ha marad elég nagy csonk, akkor rá tudják rakni a koronát.
nekem 14 éve van gyökérkezelve a felső 2 metszőfogam. azóta korona került rá, esztétikai okokból, de szerencsére nem tört le belőlük.
Nekem is van több, mint 30 éves gyökérkezelt fogam (rágó ill. metszőfog is), korona sincs rajtuk, nem is szürkültek be és nincs is letörve egyik sem. Pedig nem kímélem őket, beleharapok a legkeményebb körtébe, almába is, még a fiam legoit is foggal szedem szét, amikor összeragadnak :=)
Az is számít, hogy a fogínyed milyen állapotban van, hogy fogyasztasz-e elég vitamint, nyomelemeket, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!