Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfogat kinek húzták...

Bölcsességfogat kinek húzták már?Milyen tapasztalataid vannak?

Figyelt kérdés

2021. dec. 2. 15:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm,kicsit megnyugodtam. Jó a fogorvosom,régebben már húzott is nekem-nem bölcsességet-,de a beszámolók hatására,amit a környezetemben hallottam eléggé megijedtem
2021. dec. 2. 19:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem a sima panorámaröngtenen kívül külön kért CT-t az alsó bölcsességfogam környezetéről a szájsebész, mert feltételezte, hogy a fog gyökere érinti az állkapocsideget. Igaza lett. Nekem nagyon hosszú, nehéz műtéttel szedték ki az ideg érintettsége miatt.
2021. dec. 3. 16:00
 13/14 A kérdező kommentje:
Utolsó,neked kint volt a fogad vagy íny alatt volt?Utána probléma mentesen gyógyult?
2021. dec. 4. 00:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem mindkettő bonyolult eset volt, teljesen vízszintesen feküdtek lent a csontban, egyáltalán nem tudtak előtörni. Csontfúróval kellett csontot körülöttük elfúrni, hogy egyáltalán rá tudjanak fogni a fogóval. Ezt úgy kell elképzelni mintha egy betonba kötött kavicsot kellene kibányászni. Az első eset nagyon/nagyon lassan gyógyult, hónapokig jártam vissza vele a szájsebészeti klinikára, nagyon sok gond volt a sebbel, a varratszedés után mindig szétesett a vérdugó, befertőzödött a lepedéktől..stb, nagyon elegem volt. A másik esetben már tudtam, mire számítsak, készültem, ott már a műtét utáni napon használtam antiszeptikus szájfertőtlenítőt, ilyen speciális műtét utáni fogkeféket. Itt is voltak azért gondok, 1 hónappal később újra fel kellett tárni a sebet, mert a csontfúrás miatt tele volt apró csontszilánkokkal a seb és nehezen gyógyult. Utána már szerencsére hamarabb gyógyult mint a korábbi esetben. Ami még egy jó ideig tartó kellemetlenség volt, hogy a ilyen árokszerű marha mély kráter volt a fog helyén, minden ételmaradék ott kötött ki, hiába nem ettem hetekig azon az oldalon. Mákot, rizst, magvas dolgokat vagy 2 hónapig nem mertem enni, mert azt nem tudtam volna a speciális fogkefével sem kiszedni, amúgy a szájsebész is mondta, hogy ezeket kerülni kell a teljes sebzáródásig. Azt is megmondta, hogy alsók esetében főleg ha ennyire impaktált mint nekem volt, kemény sajnos. Hálát adok az égnek, hogy letudtam őket. Ha keveset kell piszkálni a csontállományt, hogy hozzàférjenek a foghoz, könnyebb lesz a műtét/gyógyulási idő.
2021. dec. 4. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!