A lyukas fog okozta pokoli fájdalmat meg lehet úszni, vagy
előbb-utóbb mindenki megtapasztalja?
Figyelt kérdés
Lehetséges olyan, hogy valakinek egyszerűen csak szép lassan elhasználódnak, letöredeznek végül kihullanak a fogai anélkül hogy ez szörnyű fájdalommal járna?
Évente el kell járni fogorvoshoz folyamatosan karban tartani a fogakat, még ha nincs éppen lyukas fog - akkor is kontrollra -, és így elkerülhetők a letöredező, lyukas fogak. (Nem beszélve arról, hogy a rossz fogakhoz pokoli büdös szájszag is társul.)
2021. dec. 2. 02:45
2/8 anonim válasza:
Nem, ez így nem lehetséges ahogy írtad. Ahogy az első válaszoló írta, karban kell őket tartani, akkor pedig nagyon sok fájdalmat megspórolsz magadnak.
2021. dec. 2. 03:14
3/8 anonim válasza:
Persze, magas fájdalom küszöbbel, és jó technikákkal evés közben, után.
2021. dec. 2. 03:18
4/8 anonim válasza:
Hát nekem nem volt még lyukas (37) és a családban senkinek. Még az öreg papámnak sem. Ez nálunk ilyen genetikai ok.
Viszont azt hittem mindent kibírnak a fogaim, és így nem mostam fogat. 30 éves korom felé kezdett kijönni a fogkő. Most állandóan be van gyulladva, és ilyen púpok jönnek ki az ínyemen. Baromi fájdalmas így is fájdalomcsillapítón élek. A doki is hiába szedi le, vagy húzom le a gyulladást antibiotikumokkal, mert pár hónap és visszajön a gyulladás. Az volt a baj hogy sokáig nem mentem el a fogorvoshoz, és már jön le az ínyem a fogamról. Ha megnyomkodom jön ki a vér. Már nem is megyek vissza a dokihoz, és azt várom hogy még rosszabb legyen, aztán majd akkor kihúzatom.
Lényeg a lényeg attól hogy valakinek nincs lyukas foga, attól még szívhat mint a torkos borz....
2021. dec. 2. 07:10
5/8 anonim válasza:
“vagy előbb-utóbb mindenki megtapasztalja?”
Egész biztosan nem. Félévente járok fogorvoshoz, és egyszer sem jutottam el még addig se, hogy kilyukadjon, nem hogy fájjon. Ugyanezt javaslom neked is. Egyértelműen a rendszeres kontroll megelőzi azt általad leírt állapotot.
2021. dec. 2. 09:01
6/8 anonim válasza:
4-es, neked K2 vitamin hiányod van inkább. Mentsd meg a fogaid addig amíg tudod.
2021. dec. 2. 10:00
7/8 anonim válasza:
4-es ne várjál vele mert ha a gyulladás ráterjed a csontra és a szomszédos fogakra akkor nagyon rossz vége lesz.
2021. dec. 7. 10:05
8/8 anonim válasza:
Nekem a bölcsességfogam nőtt ki lyukasan, nem kezeltettem, szépen töredezik le...... Ha begyullad, jéghideg vízzel, szájvízzel öblögetek, és már évek óta ilyen..... De ez sok mindentől függ. Szerencsére nekem nem gyulladt be soha olyan szinten, hogy gondot okozzon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!