Fogkorona első fogra mivel jár? Lehet-e vele harapni?
Szóló fog mellé nem csiszolják le a szomszédos fogat, csak ha már nagyon kicsi a csonk, vagy hiányzó fog esetén egy kis hidat tesznek fel, három fog helyén. (Két szomszédos tartó fog, és a hiányzó helyen egy pótfog.)
A korona készülhet műanyagból (akril, mint a fürdőkád) vagy porcelánból.
Eredeti egyikből sem lesz már, de a hatása nem zavaró. De a korona más anyag, ezért másképp sárgul, mint az eredeti fogak. Pár évtizedenként sokan esztétikai okból is lecseréltetik. És a hőtágulás (forró-hideg étel, ital fogyasztása) miatt a ragasztó is elengedhet egy hosszabb időszak után. Olyankor visszaragasztják a hibátlan koronát.
Ezekkel a csodákkal már nem lehet olyan bátran harapni, mint a valódi fogakkal, nem olyan élesek, de rá lehet szokni az alsó foggal harapásra, pl. almánál.
Ha jó a fogorvos, és nem éri nagy ütés a száj környékét, akkor valóban eltarthat évtizedekig.
Nekem fent a bal 1es volt gyökérkezelve, rá pár évre egy puha kifliben apró darabokra tört... A másik 1est lecsiszolták, így kaptam koronát, teljesen tökéletesek voltak minden szempontból. Aztán 12 év után sajnos sokkal több fogamra kellett, úgyhogy ezeket kicserélték - cirkont kértem, hát most úgy festek, mint a mamik akik berakják ünnepekre az 1000 éves kivehető protkójukat, ráadásul olyan tompák, mintha a kés nyelével akarnál vágni...
Szóval lehet olcsó, de észrevehetetlen és tökéletes, de marha drága szar is ami használhatatlan és ordít róla, hogy, mű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!