Meghalhatok? Elmúlik?
Én maszek fogorvosnál voltam oltás nélkül.
Meg se kérdezte be vagyok e oltva.
A gennygócos fog nem veszélytelen. Ha bekerül a véráramba a baci bizony lehetnek gondok. Minél hamarabb antibiotikum kell, illetve megszabadulni az érintett fogtól.
Ha nincs védettségi kártyád, menj a fogászati ambulanciára, ott látják el a sürgős eseteket.
Sürgősségi ellátáshoz körzeten belül nem kérhet védettségi kártyát! Ha kockázatos a beavatkozás, kérhet tesztet, ami az OEP terhére megy.
Sürgősségi ellátás:
a fogak friss baleseti sérüléseinek elsődleges ellátása (visszahelyezés, sínezés, gyógyszeres kötés, foghúzás),
a fogból kiinduló gyulladások ellátása (fog üregének megnyitása, foghúzás),
a fogmeder gyulladás, bölcsességfog körüli gyulladt lágyrész-szövetek konzervatív kezelése,
a szájüregen belüli tályog megnyitása,
a nyelést vagy/és légzést akadályozó idegentest eltávolítása,
a szájnyálkahártya és az ajak akut gyulladásos megbetegedéseinek gyógyszeres ellátása,
állkapocs-ficam visszahelyezése,
a frissen tört állcsont nyugalomba helyezése.
a háromosztatú ideg által kiváltott roham helyi érzéstelenítéssel történő csillapítása, valamint
bármilyen eredetű szájüregi vagy szájüreg környéki vérzés csillapítása (tampon, fedőkötés, véralvadást fokozó gyógyszerek helyi alkalmazása, varrat).
"Meghalhatok? Elmúlik?"
Bárki meghalhat. Senki nem él örökké. Olyan nincs, hogy valaki biztos nem hal meg.
Minden elmúlik egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!