Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Magán fogorvosnál előre kell...

Magán fogorvosnál előre kell fizetni?

Figyelt kérdés

Mennék magándokihoz a héten, de most az 5ezer forintos vizsgálaton felül nem tudnék 20-30ezer forintot is kiadni egy gyökérkezelésre, mert csak 1 hét múlva jön meg a fizetésem. A kérdés az az lenne, hogy ilyenkor előre ki kell-e fizetni az ellátást, vagy a végén kell rá számítani? Még nem voltam magánrendelőben.

Köszi előre is a választ!:)

2021. nov. 1. 20:50
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Azt kell fizetni, amit aznap csinálnak. Ha most gyökérkezeli, akkor most kell kifizetni. Ha most csak megnézi, elmondja mi a teendő és majd máskor visszamész, akkor csak a vizsgálat.

De 5 ezer forintért szerintem bele se néz a szádba.

2021. nov. 1. 20:52
 2/10 A kérdező kommentje:

Elméletileg 5000 ft a "Fogorvosi vizsgálat" - feltételezem, hogy ez a felmérés.

Az a kérdésem, hogy ha pl elkezdi a gyökérkezelést, arra máris dobni kell-e a teljes pénzt, vagy ha csak végez vele.

2021. nov. 1. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Legtisztább, ha megmondod neki, hogy most csak vizsgálatot és kezelési tervet szeretnél. Akkor biztos nem fog elkezdeni kezelgetni, aztán várni a pénzt.
2021. nov. 1. 20:57
 4/10 anonim ***** válasza:

Gyökérkezelésért én a végén fizettem, igaz, hogy mi ismertük egymást máshonnan.

Viszont mikor az alsó, felső fogsoromat csináltattam nála, akkor 50% volt az előleg.

2021. nov. 1. 20:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak a végén kell fizetni, amit megcsinál. Pl nekem volt olyan fehérítés, ami miatt jártam 2-3 naponta 2 hétig és csak az utolsó alkalommal kellett fizetni. Fogpótlás is volt olyan, ahol nem egy üléses kezelés volt és egymást követő napokon mentem többször és csak az elkészültekor fizettem. De ha bármi kérdésem volt írtam sms-t vagy megcsörgeted el is mondják hogyan fog történni☺️
2021. nov. 1. 20:59
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
Ha hó végén nincs 20-30ezer forint a számládon, miért nem mész a körzeti fogorvosodhoz?
2021. nov. 1. 22:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem "utcáról beesve" azért fizetsz, amit aznap megcsinál.

Tehát ha gyökérkezel, akkor magát a kezelést + ideiglenest tömést fizeted aznap.

2021. nov. 1. 22:30
 8/10 anonim ***** válasza:
A szokás az, hogy amit csinál aznap azt fizeted. Gyökérkezelésnél nálunk úgy volt, hogy a csatornákat megnyitotta, kitisztította, az egy bizonyos összeg volt, következő alkalommal betömte ideiglenesen, gyógyszerrel, azt kellett akkor fizetni, utolsó alkalommal meg a gyökértömést és a fedőtömést. De odamész, megmondod, hogy most csak állapotfelmérést akarsz és egy következő alkalommal visszajössz kezelésre és kérdezd meg mi a fizetési ütem. Valójában nem igazán van értelme a teljes kezelést kifizetni, mert mi van ha közben kiderül, hogy ki kell húzni, letörik, stb....
2021. nov. 1. 22:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Egyelőre sajnos lakcímkártyás problémával küzdünk a tulajékkal, albérletben, így 100km-el arrébb van csak körzetis orvos.:/

És rendben, köszönöm szépen a válaszokat!:)

2021. nov. 1. 22:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Előre fizetés általában nincs, maximum pótlásnál, fogszabályzó készüléknél kell előleget vinni, hogy amit az orvos addig megcsinált, az ne vesszen úgymond kárba, ha esetleg te menet közben felszívódnál.

A többit viszont ott kellene megkérdezni, ahova mész. Gyakori, hogy ha például elkezdenek egy gyökérkezelést, valamennyi pénzt már kell otthagynod, hasonlóan a fentebb leírtak miatt (nem mész vissza a folytatásra, mert már úgysem fáj ás társai). Én biztos több pénzzel készülnék, nem is feltétlen a kezelések miatt, hiszen azt jogodban áll visszautasítani. De tegyük fel ,hogy szeretne röntgeneket csinálni, ami nyilván szintúgy pénzbe kerül, mert kellenek a diagnózisok felállításához. És te ott állsz majd, hogy nem tudod kifizetni, ami csak a kellemetlenség egyik része, mert a másik az az, hogy végeredményben feleslegesen mentél el, hiszen röntgenek és így diagnózis hiányában nem jutottál előrébb. Ennek is mindenképpen járj utána, hogy pontosan mit takar ez az 5 ezer forintos vizsgálat. Vannak magánrendelők, ahol rafináltan meg vannak bontva a költségek, majd a végén összeadódnak. Például írod, hogy fogorvosi vizsgálat 5ezer forint, majd áthívnak konzultációra egy szájsebészt, azt mindjárt hozzácsapnak még 5ezret, mert szakorvosi vizsgálat. Illetve olyan is létezik, hogy önmagában a vizsgálat valóban x, de ha még akkor el is kezdődik a kezelés, akkor a vizsgálat ára lejön a kezeléséből. Ezek mind egyénileg változnak sajnos, nincs egységes hozzáállás.

2021. nov. 2. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!