Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Most ez mégis miért?

Most ez mégis miért?

Figyelt kérdés
Hónapokkal ezelőtt volt egy foghúzásom és egy fogkő eltávolításom. Az inyem még begyulladt ezt követően hogy kitoljon néhány kisebb darabot, de az rendbe jött egy idő után, nem volt baja a számnak. Most, hogy tegnap reggel ilyen mogyorós müzlit ettem, ami nem tudott még megpuhulni mert sietnem kellett, kisebb sebet hagyott a számban. Nem vészes, az inyemen érezni kicsit, jobb felül belülről, viszont nem hiszem h emiatt van mert be van gyulladva tulajdonképpen mindenhol. Jobb felül szemfognál, hátrább rágófognál, bal felül szintén így, alul középen belülről. De mégis miért? Rendesen mosom naponta a fogam, vettem fogkremet amit ajánlottak, vettem gyengébb/puhább fogkefét, használok utána corsodylt is, cukros dolgokat minimálisan eszek, akkor mégis most ez miért van?
2021. okt. 30. 07:55
 1/1 anonim ***** válasza:

A fogkő jelenléte arra utal hogy nem használsz (használtál) fogselymet.

Ha azért nem használsz, mert utána vagy közben vérzik, ez a probléma állandóan fent fog állni.

Ha folyamatosan használsz fogselymet, idővel megerősödik az íny és nem fog vérezni.

Ha elhanyagolod, és újrakezded, akkor is vérezni fog.

Puha sörtés fogkefét használj , selymezés után.

Hosszú folyamat , de hosszútávon megéri.

Az ínyed is döerzsöld át minden fogmosásnál, de ugyan úgy,mint a fogaknál, nem szabad erősen rányomni. Élénkíti a vérkeringést ezáltal edzettebb is lesz.

Gyulladásra gyógyszertári hidrogénperoxidos oldatos öblögetés lehet jó. (Ennek használatának olvass előtte utána)

2021. okt. 30. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!