Az amalgám fogtömés tényleg káros az egészségre?
Figyelt kérdés
Mert nekem 5 ilyen tömésem van és gyakran erős fejfájásom van. Lehet összefüggés a tömés és a fejfájás között?2010. szept. 2. 22:00
1/8 anonim válasza:
Ha jól van megcsinálva, nem lesz tőle baja senkinek.
2/8 anonim válasza:
Tudomásom szerint más az összetétele már jó pár éve. Nekem a magándoki hátulra amalgámot ajánlott(az is lett berakva) előlre fehértömést.
Ha nagyon bevállalós vagy. cseréltesd ki őket és utána ha tovább tart a fejfájás akk nem ez kavar be.
3/8 anonim válasza:
Mikor rászántam magam hogy rendberakatom a fogaimat, a fogdoki azzal kezdte, hogy a három amalgánomat kicserélte.
Nem kell hozzá bevállalósnak lenni. Nem fáj.
4/8 anonim válasza:
Nem valószínű, de nem is kizárt. Az nem igaz, hogy nem lesz tőle baja senkinek, nekem éveken át folyton sebes volt a szám, amíg Vukán György ki nem mérte egy kütyüvel, hogy a számos amalgámtömésem oldódik, és amikor fehérre cserélték őket, akkor megszűntek a sebek. De a fejfájásnak millió oka lehet, az egyik legsokoldalúbb probléma.
5/8 anonim válasza:
Igen..,és összefüggés lehet a töméseid és a fejfájásod között!
6/8 anonim válasza:
Hogyne, már kevés helyen használják. 20 évig volt 4 amalgámtömésem. 1x kezdtem a bizsukra allergiás lenni. A sokadik vizsgálat kimutatta fémallergiám van. Ebből következtették, hogy amalgámtömésem lehet. Gyorsan kicseréltettem fehér tömésekre. 1 évig éreztem az amalgámizt, de elmult, sőt már ujra hordok bizsu fülbevalókat is.
7/8 anonim válasza:
Ha megteheted,inkább cseréltesd le.
Akármilyen "modern" amalgám, mégiscsak amalgám.
Az egészséged hosszú távon asszem ennyit megér...
8/8 anonim válasza:
Hátsó, nagyőrlő fogakba sokkal jobb az amalgámmal.
Inkább csináltass egy góckutatást, ha egyébként nincs gond a fogakkal, akkor feleslegesen ne bolygasd meg őket, nehogy aztán gyökérkezelés legyen a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!