Gyökérkezelés után ideiglenes tömés és formaldehid?
Sziasztok! Van olyan itt aki úgy járt gyökér kezelésen hogy nem tudták neki befejezni es töltöttek neki a gyökér csatornába egy kis formaldehidet hogy a maradék ideg elhaljon?
Erre kaptam valami ideiglenes tömést, 3 nap múlva ki is veszik es jöhet a második kezelés.
Alapjáraton féltem nagyon az egészségem és rossz szokásom hogy utána olvasok mindennek. A formaldehid rákkeltő és mérgező hatású. Okosítsatok ki kérlek. Vagy nyugtassatok meg. Másnak is tettek már oda be keveset (folyekony állapotban lezárva) ilyen céllal? Köszi előre is!
Ritkán használjuk, mivel valóban mérgező, és 2 hétnél tovább semmiképp sem lehet a fogban (nem minden páciensben lehet megbízni, hogy vissza fog jönni). De mivel a fog egy eléggé zárt terület, így a vékony apexen keresztül két hét alatt nem fog komplikáció kialakulni.
A következő időpontra viszont mindenképp meg kell jelenni (még akkor is ha időközben covidos lettél), vagy legalábbis minimum 2 héten belül meg kell oldani a kezelést.
4-esnek: A formaldehid egy méreg, ha nem cserélik ki időben a gyökércsatornából, akkor a legjobb esetben is csak lerohad az állcsontja. Még a covid (vagy bármi más) sem elégindok arra, hogy ezt megkockáztassák. Természetesen a fogászati ellátásnak megvan erre az esetre a protokollja.
(3-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!