Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ínyből kinövő csont?

Ínyből kinövő csont?

Figyelt kérdés
3hete vettem észre, hogy valami kinőtt 2 fogam között - metsző és őrlő között (nagy rés van). Nem mozgatható, teljesen rögzül az ínyhez. Fogmosáskor vérzik. Azon az oldalon 16 éve húzták a leghátsó rágófogamat. Ezen a héten már elkezdett genny is ürülni belőle és fáj. Hétfőre kaptam időpontot, de a telefonban nagyon tanácstalan volt a doki, hogy mi lehet az. Engem meg már nagyon idegesít. Volt valakinek ilyen esetleg? 28 hetes terhes vagyok, így röntgent sem csináltathatok. Egyáltalán így lehet valamit kezdeni vele?
2021. okt. 8. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

TErhesen is csinálhatnak FOGröntgent! Attól a babának nem lehet és nem is lesz baja, viszont a gennyes gyulladástól igen.

Minél elöbb menj fogorvoshoz, mielött komoly bajotok lesz.

2021. okt. 8. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:
43%
Nyugodtan lehet röntgenezni, adnak rád ólomkötényt.
2021. okt. 8. 22:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Annyira kis dózis, hogy a babádnak semmi baja sem lesz, nagy a távolság is, lehet röntgenezni.
2021. okt. 8. 22:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

Már egyre biztosabb vagyok hogy kelleni is fog majd a rtg. Nem bírom kivárni már a hétfőt hogy mi lehet ez. Extra fog.. Vagy nem tudom, de 2 éve semmi sem volt a rtgen.

2021. okt. 8. 22:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Majd kiderül. Mindenképpen jelezd ott, hogy terhes vagy, illetve adjanak védőköpenyt.
2021. okt. 8. 22:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csontkinövés, hanem egy fogdarabka, ami az ínyedben maradt és most akar kijönni. Nekem legalábbis ez volt az oka. Az a fura, hogy azon a helyen egészséges csontfogam van jelenleg is, tehát semmi sem törhetett bele, max a tejfog, de ez nagyon nem valószínű. Egyik napról a másikra jelent meg nekem, de genny sose jött belőle, meg nem is fájt, csak éreztem hogy valami kemény kiállt az ínyemből.
2021. okt. 8. 22:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen nézesd meg, mert a gennyes gyulladás elég nagy para terhesen.
2021. okt. 9. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!