Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Letört elől a fogam, mit tegyek?

Letört elől a fogam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tömő anyagból már fel lett építve, de az orvos szerint, ez nem biztos módszer. Na, most én igy élem az életem, hogy ez a tömőanyag bármikor lepattanhat fontos eseményeken az életemben, vagy akárhol, ahol kínos lenne a helyzet. Nem szeretnék így élni. Mit lehetne még ezzel kezdeni, és létezik olyan lehetőség, aminél észre se lehessen venni?
2021. szept. 24. 23:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A stabilabb és esztétikusabb megoldás egy héj vagy egy korona lenne, attól függően, hogy mennyi saját foganyagod van még. Viszont tény, hogy egyik sem olcsó.
2021. szept. 24. 23:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, koronát lehet rá készíteni
2021. szept. 24. 23:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy korona nem drága.
2021. szept. 24. 23:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Most nezegettem, 100-150 ezer lenne egy fog abból a fajtából, ami esztétikus. Azért az nem kis pénz.
2021. szept. 25. 00:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor annyi hogyha implantatum is kell.
2021. szept. 25. 00:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Amúgy mennyi?
2021. szept. 25. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A korona is drága, igen.

Teljesen átérzem a félelmed. Nekem többször tört le ez az anyag, amiről beszélsz. 9 éves koromban elestem és elég nagy darab félkörívben letört a két metszőfogamból. Mindig visszaépítették. A legutolsó felépítésem kb. 10 éve lehetett. Most 24 éves vagyok. DE! Addigra megkomolyodtam, és nagyon vigyázok rá. Ezt úgy értsd, hogy kb. nem is használom. Nem harapok vele, mindent félbetörök akkorára, amekkorát meg tudok rágni a többi fogammal hátul. Ez lehet, hogy kissé "rozoga nyugdíjasnak" hat, de sajnos a pénz az pénz, és vigyázni kell. Persze, küzdősportot sem érdemes ilyennel csinálni. Nem bontok ki zacskót foggal, nem szakítok el cérnát foggal, szerencsére ilyen hobbim a balesetem előtt sem volt. Nekem mondták, hogy még egy felépítést kibír, de utána korona kellene. Majd amikor elérkezik az ideje, megtudom, hogy mit kellene vele csinálni, egyelőre még megvan. Félek, mert nekem elég kevés maradt meg az eredeti metszőfogaimból, de nem szeretném kihúzni és implantátumot rakni a helyükre (soha), szóval én is lényegében félelemben élek. Én azt mondanám, hogy legyél nagyon óvatos ! Ameddig csak lehet! És spórolj egy igen jó minőségű koronára, vagy amit tanácsolnak. Ha letörik 1-2 év múlva, addigra már lesz annyi spórolt pénzed, hogy valami végleges megoldásban gondolkodj.

2021. szept. 25. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!