Meddig "életképes"egy gyökérkezelt fog?
Arra lennék kíváncsi,hogy gyökérkezelés után mennyi ideig nem kell hozzányúlni a foghoz.Ugyanis azt hallottam,hogy egy idő után kettétörik.Viszont van egy ismerősöm akinek már évek óta gyökérkezelték az egyik fogát és semmi baja nincs azon kívül,hogy elszíneződött.
Köszönöm a válaszokat!:)
Nekem min. 20 éve kezelték mindegyik (több, mint 5) fogamat, egyikhez se kellett azóta se hozzányúlni, sőt a többihez se...
36/L
Megszámoltam a tükörben: 7 rágófogam van teljesen betömve, még a régi fém töméssel. Semmi bajuk. Kérésre le is fotózom :-)
Mondjuk én még nem is hallottam ilyet, hogy a tömött fog nem birná, vagy letörne...
Első voltam.
Gyökérkezelt fog és a simán tömött fog között aszért óriási a különbség.
Doki azt mondta, hogy azért is törik le hamarabb, mivel már nem érez, ezért erősebben rágsz vele, mint egyébként rágnál és ezt már nem bírja a koronája. Valamint ha úgy nézzük, akkor az már nem is igazán élő fog.
ÓÓÓ, tényelg, most látom, hogy nem tömött fog volt a kérdés, hanem gyökérkezelt.
Akkor visszaszivtam minden válaszomat, nekem csak tömött fogaim vannak, azért is lepődtem meg a kérdésen...
Első voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!