Szerintetek ez a levált fogtömés vagy maga a fog (kép)?
Ma vettem észre fogpiszkálóval, hogy mennyire mozog, ujjal már le is tudnám venni.. nem rémlik, hogy tömték-e azt a fogat vagy nem (vagy gyökérkezelés van-e alatta). Viszont túl szabályos szélü, mint egy heggesztési varrat, a fog szerintem élesebben törik. Kiterjedésre nem túl nagy, kb. 1/3-a a teljes koronának.
Csütörtökön megyek vele orvoshoz, de addig jó lenne megtudni :D
5/5: szerintem alászuvasodott, mikor tegnap fogpiszkálóval így kimozdítottam a képhez, az a jellegzetes szuvas fog jött alóla.
Tök jó, hogy ez is 10 ezer ft volt :/
A tomesekre általában 1 év garancia jár, de rendelője valogatja.
Egy fog, amit betomnek nem örök élet. Csak az élettartamának a meghisszabbítása. Attól ott még ugyanúgy elkezdhet romlani a fog. A szuvasodás a tömés es a fog talalkozasanal szokott elindulni, ha elindul. Ez nem feltétlenül a fogorvos hibája. Ha nehezen tisztítható a felszín vagy nem olyan bajnok a paciens fogmosasi technikaja, esetleg nem is használ semmilyen fogköztisztító módszert, nagyobb az esély arra, hogy ott újra szuvasodás fog kialakulni.
A fogorvos ott tud hibázni, ha a tömés alatt hagy szuvas foganyagot, ami tovább romlik, vagy ha pl nem szépen besimítja a tömés és fog határát, hagyva ott egy lépcsőt, ami plakkretentív felszín, es konnyen szuvasodasnak indulhat.
Annál a fogorvosnál nem volt betétlapom (mikor még azt a fogat csinálta), szóval nem tudom bizonyítani, hogy ő csinálta.. amúgy se emlékezne.
De egyébként is máshoz megyek, hogy rendesen csinálja meg, nehogy megint kiessen 3 hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!