Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogorvos mennyire fog...

A fogorvos mennyire fog furának nézni ezért (részetek lent)?

Figyelt kérdés

Teljesen rendben volt idáig a fogsorom. Kb 29 éves koromban a nagymetszőfogaim közül az egyik elkezdett lejjebb "süllyedni". Úgy nézett ki, hogy mindkét fogam rendben volt, csak az egyik fogam hosszabbnak tűnt picivel a másiknál és mindig egy kicsit lejjebb ereszkedett.

Sosem törődtem vele, ráadásul nem is feltűnő még ma sem, aki elsőre rám néz, nem szúr neki szemet.

Viszont pár hónapja kellemetlen, ha az alsó s a felső fogsorom összeér, annál a fogamnál furcsa nyomást érzek. Nem fáj, csak mintha nem jól lenne ott.

Gondoltam, hogy megkérdezem a fogorvost, hogy fogszabályzóval lehet e korrigálni, mert most kicsit elkezdett zavarni. Telefonon le is foglaltam az időpontot egy konzultációra, de belegondoltam, hogy amúgy rendben vannak a fogaim, nem ferdék, nem csámpásak és csak egy fog miatt elmenni oda, ami úgy alapból nem is csúnya... Nem fog az orvos furának nézni?

Kamaszkoromban két fogam nem volt a helyén, de anyagilag nem tudtuk akkor megengedni a fogszabályzót, csak négy év után, de addigra maguktól a helyükre álltak, csak egy nagyon kicsit álltak el a többi fogtól és a fogorvos nagyon csodálkozott, hogy elvittek oda fogszabályzás céljából és elég furán reagált, hogy minek nekem fogszabályzó - ez akkor nagyon kellemetlenül érintett, megalázva éreztem magam és attól félek, hogy hasonló fog újra megismétlődni.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

2021. aug. 27. 18:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem fog furának nézni. Egyrészt minden orvosra igaz, hogy látott már sokkal durvább dolgot is annál, amit nálad lát, egyszerűen nem tudsz nekik megdöbbentőt mutatni. Másfelől ez tényleges kellemetlenséget okoz neked, tehát jogosan mész.
2021. aug. 27. 18:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Adtam zöld kezet. Megnyugtattál!
2021. aug. 27. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!