Mélyharapás kezelése műtét nélkül?
Figyelt kérdés
kis koromban nagyon sokat cumiztam,és ennek köszönhetően a felső fogsorom nagyon kifelé dől,és az alsó állkapcsom is sokkal hátrébb van.A felső és alsó fogsorom között 1 cm a távolság,ami hatalmas.Azt hiszem a normál távolság az alsó és felső fogsor között 1,5-2mm.Valószínű azért is 1 cm mert a felső fogsorom nagyon kifelé dől,és ha egyenes lenne,akkor kisebb lenne,de még úgy is lenne mélyharapásom.Fogszabályzót biztos hogy fogok felrakatni,és Dr. Mayer Csabához fogok menni,mert azt mondják hogy ő az egyik legjobb,és nagyon dúrva eltéréseket oldott meg műtét nélkül.De az állkapocs műtétet is gondolkodom,de eléggé félek tőle,mert mégis csak egy műtét,és van kockázata.Pl ha fennállhat végleges szájzsibbadás,érzéketlenség.Tudom hogy nagy arcesztétikai változást csak műtéttel lehet elérni,mert fogszabályzóval nem tudják meghosszabbítani az állkapcsot,mint ahogy a műtétnél teszik,de csak a fogszabályzótól változna valamit az arcom?Mert ha a fogszabályzótól is változik az arcom egy kicsit,akkor lehet beérném egy köztes eredménnyel,és nem szenvednék a műtéttel.Tudom hogy 100%-os eredményt sajnos csak műtéttel lehet elérni,mert csak fogszabályzóval nem tudják az alsó állkapcsot a felsőhöz igazítani,csak a fogakat szabályozzák egyenesre,de akinek volt hasonló problémája,és nem vállalta be a műtétet,leírná a tapasztalatát hogy változott-e az arca?2021. aug. 23. 19:32
11/28 anonim válasza:
Vágj bele szerintem a műtét nélkülibe. Igen, az öcsémnek is hasonló lett az eredmény, mint a képen, talán kicsit jobb, mert még fiatal volt. A pénzt gondolom lehet részletekben fizetni, úgyhogy hajrá.
12/28 anonim válasza:
Damont mar nem nagyon rak fel, győzködni fog, hogy Pitt21 vagy Invisalign legyen. De azért mondogasd, hogy neked azok anyagilag nem férnek bele, akkor hátha rábólint.
14/28 A kérdező kommentje:
Egyébként a pitts21 mennyivel jobb mint a damon?megéri azt a plusz 240 ezret?Én azt olvastam hogy a damon továbbfejlesztett változata,és csak annyiban különbözik,hogy kisebbek a brackettei,és rövidebb a kezelési idő.A harapást,és az állkapcsot jobban lehetne szabályozni a pittsel?Mert akkor összegyűjtöm azt a plusz 240 ezret,ha jobb eredményt lehet elérni vele.
2021. aug. 24. 19:57
15/28 anonim válasza:
Szerintem akkora különbség nincs a kettő között, mint a hagyományos gumis és az önligírozó között, az sokkal nagyobb fejlesztés volt. Azt gondolom, hogy hosszabb idő alatt és több gumizással a Damon is tudja nagyjából azt, mint a Pitts21, de nem vagyok orvos, csak sok esetet láttam.
16/28 A kérdező kommentje:
Egyébként te bevállalnád a műtétet,pusztán az esztétika miatt?Az a baj,hogy a felépüléstől félek,és van rá esély,hogy szájzsibbadás,és érzéketlenség állhat fel.
2021. aug. 24. 20:24
17/28 A kérdező kommentje:
sokan azt írják,hogy nincs semmi panaszuk a műtét után,de írt valaki olyat,hogy hanyatt fekvésben olyan,mintha "csúszna" hátra az állkapcsa,és ez elég ijesztőnek hangzik.
2021. aug. 24. 20:31
18/28 anonim válasza:
Nem tudom, nálad az döntene, hogy az orvos mit mond. Mekkora lenne pl. a különbség műtéttel vagy nélküle.
19/28 anonim válasza:
Kifejlődött csontot nem tudod korrigálni. Ahhoz csakis műtéttel oldható meg.
20/28 anonim válasza:
Ha műtét lesz, akkor utána fogadnak lesz hely, és könnyebb fogszabalyozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!