Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ebben az esetben érdemes...

Ebben az esetben érdemes eltávolítani a bölcsesség fogat? Az orvos miért erőlteti ennyire?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A napokban voltam a szokásos éves fogászati vizsgálaton,és fogkő eltávolításon. Meg is csinálták,nem volt semmi gond.

A jobb oldalon az alsó bölcsesség fogam ki van teljesen nőve (nem gyulladt,nem fáj),a bal oldalon pedig a felső is teljesen az alsónak viszont eddig csak a teteje látható (ez sincs begyulladva,semmi panaszom nincsen)

Az orvos mindenféleképpen el akarja távolítani műtéttel a bal oldali mindkét bölcsesség fogat,mert szerinte kockázatos hogy ott van.

Ugye ez jár egy konkrét szájsebészeti műtéttel,táppénzzel és hát nem kevés pénzzel.

Ha nincs panaszom,miért erőlteti ennyire?

2021. aug. 13. 08:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Épp csak kibujt a bolcsessegfog ám amikor kiszedték, pont mint neked. A doki azt mondta higy nem kell vágni, ráfog a fogóval és kinnt lesz. Végül ez nem sikerült neki ezért vágni kellett az ínyemen egy kicsit, de az egész művelet nagyon hamar megvolt persze fájdalommentesen. Utána amit vágott azt összevarrta. Adott antibiotikumot utána.

Lehet higy te összekevered azzal amikor még nincs kinnt a fog, mert sokszor annyira nincs hely a bolcsessegfognak hogy keresztben fekszik évekig benne az ínyben. Ikyenkor ki szokták vésni a csontot. Na az fáj utána. De ha neked már kibújt akkor azzal nem lesz semmi komoly műtét, nem kell félned.

2021. aug. 13. 10:22
 12/19 anonim ***** válasza:
*benne a csontban
2021. aug. 13. 10:23
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi! Még annyit szeretnék kérdezni,hogy minden esetben adnak antibiotikumot? Mert mondtam neki,hogy egyfajta gyógyszerre vagyok allergiás,az pedig az antibiotikum. :/
2021. aug. 13. 10:24
 14/19 anonim ***** válasza:

Nekem nem adtak, annyit kért csak az orvost, hogy mérjem a hőmérsékletem, feleslegesen nem adna antibiotikumot, ha amúgy se kell.

Végén hőemelkedésem se volt :)

2021. aug. 13. 10:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Végül nem szedtem be hanem Corsodil oldattal ecseteltem (nem a szájvíz), az pont ilyenre való. Oblogetni is lehet csak egy idő utan besargulhat a fog, amit egy egyszerű pokirizassal le lehet szedetni. Szóval hosszú távon csak helyileg ajánlom.

Máskor is levitte a gyulldást már, mindig van itthon.

[link]

2021. aug. 13. 10:49
 16/19 anonim ***** válasza:
Kérj másodvéleményt panorámaröntgen alapján. Nekem azt mondta az orvos, hogy maradhatnak, mert egyenesen nőnek. Pedig csak 3 nőtt ki, a negyediknek csírája sincs.
2021. aug. 13. 11:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy az a teteje?

Nekem is csak egy pici látszódott ki a 2 alsóból - vízszintesen voltak és már toltál el a fogsoromat. Az egyiket pár mp alatt kiszedték, a másik volt vagy 15p, de utánuk semmi bajon nem volt, másnap mégcsak fájdalomcsillapító sem kellett

2021. aug. 13. 12:28
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, véleményeket.

Igen,a teteje tuti. A másik oldalon is szépen kinőtt,de sohasem kellett semmilyen fogszabályozás.

2021. aug. 13. 14:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia, nekem jobb oldalt húzták ki mind a két b.fogam. Tegnap. Nem fájtak. Az alsóban volt egy lyuk, de nem fért el, így ki kellett húzni. Varrni is kellett, mert a tetejét félig fedte az íny. Bele tört egy kis darab is 😅

A felső pedig meg volt nyúlva, de a doki azt mondta később ebből bajom lehet. Mivel fogszabályzóra van szükségem én nem akartam kockáztatni.

A varrat miatt kaptam antibiotikumot és ibuflamot, nehogy begennyesedjen.

1 hónapja a bal felsőt húzta ki, akkor nem kaptam antibiotikumot.

2021. aug. 20. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!