Hogy kell a fogselymet használni?
Az alsó íven két-három fogam picit egymásra van nőve, ezért arra gondoltam, hogy fogselymet fogok használni, hogy még teljeskörűbben tudjam tisztítani. Hogy kell használni? Mire kell figyelni? Érdemes lenne az összes fogközt kitisztítani vele vagy elég, ha csak ott csinálom, ahova nem ér a fogkefe?
Ha számít, akkor Elmex fogselymet vásároltam.
Ezt nem igazán lehet elmagyarázni úgy, hogy nem mutatom meg, Youtube-on van egy csomó videó róla. Magyarul is van.
"Érdemes lenne az összes fogközt kitisztítani vele"
Igen! Fogközökbe nem fér be a fogkefe.
Jól írja az első. Ha elkezded rendszeresen használni, valószínűleg már hiányozni is fog, ha kihagyod. Többféle fogselymet is kipróbálhatsz, nekem például a rossmann sajátmárkás sensitive fogselyme volt a legjobb (meg a családom többi tagja is ezt szereti, talán genetikai oka van, hasonló lehet a fogunk).
Érdemes lehet a fogközkefét is kipróbálnod, nem helyettesítik egymást tökéletesen a fogselyemmel. Nagyon szűk fogközhöz a dm-ben tudtam venni olcsón sajátmárkás vékonyka fogközkefét, a rossmannban a sajátmárkásak között nincs olyan vékony.
Akkor fontos nagyon a fogközkefe, ha a fogak egymás felé néző felszíne homorú, mivel arra nem fekszik fel a fogselyem. De a kefével csak az íny melletti részt tudod tisztítani, ezért nem helyettesíti a fogselymet, hanem kiegészítik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!