Ha kihúzták a bölcsesség fogam és elmozdította az orvos a másik (másfél éves) végleges fogtömésem, na olyankor mi van?
Ez normális?
Érzem ahogy beleragad az alsó fogam a felső fogam tömésébe,
fáj is tehát remek.
A kihúzott fog után kettővel van a baj.
Ha össze szorítom a fogam nehezen tudom kinyitni a számat... Mintha rágó lenne csak ott...
Rengeteget vártam az időpontra, legközelebb is csak 1 hónap múlva mehetek teljesen más problémával...
Teljesen el vagyok keseredve.
Kifejezetten igényes helyre mentem pedig.
Az van ilyenkor, hogy a másfél éves fogtömésedet is pótolni kell.
Amúgy nincs végleges fogtömés. A fogad kopik, az állkapcsod, ínyed változik, félévente amúgy is kontrollra illik járni.
Hívd fel, és közöld vele a problémádat, s hogy sürgősen orvosolni kell, mivel még több szövődménye lehet egy hónap alatt.
Normális helyen egy bölcsességfog eltávolítása előtt aláíratnak veled egy papírt (2 példányban), amin rajta van, hogy milyen kockázatokra lehet számítani és azt te elfogadod. Ilyen kockázat többek között a meglévő fogak sérülése és a szájzár is. Ha vállalnak garanciát a munkájukra, és bizonyíthatóan a foghúzás közben sérült meg a tömés - és nem csak szarul lett megcsinálva (és eddig a bölcsességfog tartotta a helyén), akkor megcsinálják neked a tömést.
A szájzár ilyenkor gyakori tünet: ne pihentesd, hanem tornáztasd az állkapcsodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!