Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan kell vigyázni foghúzás...

Hogyan kell vigyázni foghúzás után a vérdugóra? És mi van, ha mégis kiesik?

Figyelt kérdés

Régebben is húzták már ki fogamat, a doktornő sosem beszélt vérdugóról.

Ma volt húzásom. Csak a szokásos dolgokat mondta el: ne hajoljak, ne emeljek, ne egyek tejterméket, ne öblögessem, ne szívogassam.

Illetve most kaptam bele valami szivacsot is. Mondta, hogy a tampont egy óráig szorítsam, utána kidobhatom. A szivaccsal nem kell csinálnom semmit, az magától felszívódik.

Viszont sok helyen olvasom, hogy vigyázni kell, a vérdugó ne essen ki! De arra hogy lehet vigyázni? Főleg, hogy felső fog.

Mennyire tragédia, ha mégis kiesik?

2021. júl. 2. 18:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem tudsz rá vigyázni, azon kívül amit mondtak.

De, ha ezekre figyelsz, nem fog ki esni.

2021. júl. 2. 19:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Most megnéztem tükörben. Mindent betartottam, de nem látok semmilyen dugót, és a szivacsot sem. Egy teljesen tiszta lyuk van, az alján egy fehér pöttyel. :(
2021. júl. 3. 10:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Mára annyit változott, hogy nem a fehér pötty látszik, hanem van rajta alvadt vér, de nem tömíti el a teljes lyukat, csak egészen mélyen van, szerintem éppen csak befedi a a tegnapi fehér pöttyöt.
2021. júl. 4. 09:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Azzal lehet rá vigyázni amit írtál, hogy nem szivogatok. Nem nyúlkálsz oda a nyelveddel és semmivel sem.
2021. júl. 4. 14:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Jaja ne nyúlj oda a nyelveddel egyáltalán, semmivel ne öblögess én meg levest is óvatosan ettem, elbillentettem a fejem ne folyjon oda a lé :D

Nekem elég nagy lyuk maradt sajna szóval egy ideig el voltam vele.

2021. júl. 4. 19:47
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem szívogatom, de a nyelvem néha odatéved, de igyekszem kontrollálni.

Viszont mindenhol azt olvasom y hogy 24 óra elteltével már fogat kell mosni, eleinte csak naponta egyszer, de kell, hogy a szájban a bacik ne szaporodjanak el.

Óvatosan csinálom, a foghiányt kihagyva, de utána muszáj öblíteni. Mondjuk azt is próbálom szinte csak csorgatva. Remélem, nem lesz gond. :D

2021. júl. 4. 22:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Ráadásul kedden még egy ki lesz húzva, másnap meg lesz egy töméscsere. :/
2021. júl. 4. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Én tudod hogy csináltam? Megmostam mindenhol máshol azt a részt kihagyva és ha öblítettem is, nem öblögettem a számmal, csak beengedtem a vizet, óvatosan megforgattam a fejem, hogy bejusson a víz mindenhova és ki is köptem. Tehát nem öblögettem a vizet a számban. ( :

Még annyit is lehet, hogy szájvízzel ugyanezt, csak épp hogy odaérjen a víz hozzá.

2021. júl. 5. 14:07
 9/12 A kérdező kommentje:
#8: Kb én is úgy csinálom. :D
2021. júl. 5. 19:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor szupi, nem lesz gond (:
2021. júl. 6. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!