Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Megvagyok ijedve tényleg! Mi...

Megvagyok ijedve tényleg! Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Pár honapja észrevettem a szájüregemben bal felől ilyen fehéres valamit,most egy hete lett egy fehér pötty szerű fölül a fogsorom mellett bal felöl, és egy hete ugyancsak észre vettem sok apro kis csomoszerüt az ajkam belsö részén alul nem látszik csak érzem.. nagyon félek hogy szájrákom van😔

2021. júl. 2. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet valamilyen vírusfertőzés(aphta). A szájrák egy nagyobb fekélyes, nem múló szájseb szokott lenni. Idősebb, leginkább dohányosok betegsége. Ha nem múlik el pár nap alatt magától, mindenképpen mutasd meg orvosnak. Addig vegyel vmilyen száj toroköblítőta patikában.
2021. júl. 2. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Afta, mi úgy is hívjuk, hogy szájseb. Először is: NINCS szájrákod. Másodszor: öblögess Phlogosol-lal, gyógyszertárban tudod megvenni, nekem bevált. Pár nap alatt elmúlik, ha öblögetsz vele, + nem eszel nagyon sós dolgokat.

(Phlogosol: [link]

2021. júl. 2. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha pár hónapja(!) megvan a fehéres folt a szádban, az lehet leukoplakia (hogy biztosan az-e, azt csak vizsgálat után lehet megmondani). Ez nem rák, de kialakulhat belőle idővel. Azok a "pöttyök", amik hirtelen alakulnak ki, és pár nap alatt el is múlnak, azok valószínűleg afták. Ha félsz, menj és mutasd meg orvosnak.
2021. júl. 2. 11:53
 4/6 A kérdező kommentje:
#3 utana néztem a leukoplakiának és nem olyan hanem ilyen kis nem is tudom elmondani se lefotozni mert nem látszik a telefonon.olyan mintha ilyen mélyedés szerű lenne a csücsök ( nem tudom mi az a kis izé ami lelog)😂 mellett bal felől. A számon meg nem látszodnak a csomok csak érzem nem is fehér se semmi. És az a fehér pont a fogam mellett fölül az lehet afta de megvagyok ijedve van idő pontom 6 ára a dokihoz
2021. júl. 2. 12:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Meg a fülem is fáj. Néha szoval nagyon bevagyok parazva
2021. júl. 2. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindenkeppen mutasd meg orvosnak. Plane hogy hónapok óta fenn all a tünet. Nem tudom hány éves vagy, de a szájrákok jellemzően középkorú személyeken jellemzők(persze vannak kivételek). Jellemzően dohányosok, alkoholfogyasztók között fordul elő gyakrabban.
2021. szept. 12. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!