Egy gyökérkezelt fog fájhat eddig?
Kedden csinálták meg, és még mindig érzékeny a nyomásra, bal oldalon csak nagyon puha ételt (tojás, rizs, tészta stb) tudok rágni.
Még nincs benne a gyökértömés, csak az a gyógyszeres izé (biztosan ott van, mert még mindig érzem azt a jellegzetes szagát).
Magától nem fáj soha, csak nyomásra. Maradt egy gyökércsatorna, amit nem csinált meg?
A gyökérkezelés egy több üléses beavatkozás. Akkor még nem csinálták meg, ha a gyógyszeres tömés van benne. Ez a tetelmondat.
Ha nagy a fájdalom, hívd fel a kezelőorvosodat, majd ő eldönti, emiatt erdemes-e megjelenned az amúgy megbeszélt időpontod előtt.
Nekem hónapokig kellemetlen volt a gyökérkezelt foggal enni. November végén kezdődött a fájdalom, januárban fejezte be a kezelést a doki (közben voltak bonyodalmak is), és március közepe-vége fele tudtam csak rávenni magam, hogy azon az oldalt egyek, ahol volt a gyökérkezelés. Azóta is csak puhább ételeket eszek azzal a foggal, a kemény ételeket a másik oldalon rágom/eszem.
Gyógyszeres tömésnél meg se mertem kockáztatni a rágást, nekem nem nyitotta fel a körzeti doki az összes gyökércsatornát, úgy mentem vele magánba sírva a fájdalomtól. Ott megcsinálta, de végül a körzeti rakta rá vissza a végleges tömést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!