Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egy gyökérkezelt fog fájhat...

Egy gyökérkezelt fog fájhat eddig?

Figyelt kérdés

Kedden csinálták meg, és még mindig érzékeny a nyomásra, bal oldalon csak nagyon puha ételt (tojás, rizs, tészta stb) tudok rágni.

Még nincs benne a gyökértömés, csak az a gyógyszeres izé (biztosan ott van, mert még mindig érzem azt a jellegzetes szagát).

Magától nem fáj soha, csak nyomásra. Maradt egy gyökércsatorna, amit nem csinált meg?

2021. jún. 12. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Gyökérkezelést pont ezért nem szeretem. Nem mindig tudják rendesen megcsinálni.
2021. jún. 12. 19:09
 2/7 anonim válasza:
1 hétig normális a fájdalom
2021. jún. 12. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

A gyökérkezelés egy több üléses beavatkozás. Akkor még nem csinálták meg, ha a gyógyszeres tömés van benne. Ez a tetelmondat.

Ha nagy a fájdalom, hívd fel a kezelőorvosodat, majd ő eldönti, emiatt erdemes-e megjelenned az amúgy megbeszélt időpontod előtt.

2021. jún. 12. 19:28
 4/7 A kérdező kommentje:
@19.28> alapból nem fáj egyáltalán, csak ha ott próbálok rágni.
2021. jún. 12. 19:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Fájhat simán. A kezelés után ha fáj még, az a nem jó hír. Tisztogatják majd még.
2021. jún. 12. 21:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem több hétig szokott érzékeny lenni, de magától rendbe jön. Úgy derült ki, hogy az egyik gyökérkezelésnél pont elment az orvos szabira, így csak később mentem vissza. Azóta eleve szólok, hogy későbbre adjon időpontot. Bár sok tapasztalatom nincs az összesen 4 gyökérkezelt fogammal :-)
2021. jún. 15. 17:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem hónapokig kellemetlen volt a gyökérkezelt foggal enni. November végén kezdődött a fájdalom, januárban fejezte be a kezelést a doki (közben voltak bonyodalmak is), és március közepe-vége fele tudtam csak rávenni magam, hogy azon az oldalt egyek, ahol volt a gyökérkezelés. Azóta is csak puhább ételeket eszek azzal a foggal, a kemény ételeket a másik oldalon rágom/eszem.

Gyógyszeres tömésnél meg se mertem kockáztatni a rágást, nekem nem nyitotta fel a körzeti doki az összes gyökércsatornát, úgy mentem vele magánba sírva a fájdalomtól. Ott megcsinálta, de végül a körzeti rakta rá vissza a végleges tömést.

2021. jún. 16. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!