Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelik a fogamat....

Gyökérkezelik a fogamat. Nagyon aggódom, hogy nem a megfelelő módon járnak el?

Figyelt kérdés

Egy aprócska lyuk volt a fogamon, mely élt. A doktornő panorámaröntgen nélkül csapott a gyökérkezelés előkészítésébe, anélkül, hogy bármiről konzultálhattunk volna. Én is hibás vagyok, hogy nem szólaltam fel, de életem első fogászati beavatkozásán voltam.

Úgy érzem, hogy ennek a fognak még lehetett volna esélye. Félek, hogy a gyökérkezelés után rengeteg baj lesz a foggal, elszíneződik, törik, egyre több és több pénzembe fog majd kerülni. Nyugtasson meg valaki, hogy jól járt el a doktornő, és nem feleslegesen ölte ki a fogamat.

2021. jún. 1. 19:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Ennyi információból nem tud senki ítéletet mondani, hogy indokolt volt a gyokerkezeles vagy sem.

Nem tudjuk, hogybmelyik fog, volt-e korábban panasz a fogaddal, hol volt a lyuk a fogon, mekkora üreget kellett alakítania a fogorvosnak, mire kitisztította teljesen.

2021. jún. 1. 19:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Nálam sajnos tipikus, hogy a felszínen levő kis lyuk alatt valójában egy jókora üreg van. Sajnos három fogamnál is volt már, hogy túl közel volt az ideghez a lyuk, és bár még nem volt begyulladva, gyökérkezelni kellett. Röntgent nem minden gyökérkezelésemnél csináltak, szerintem ez nem probléma.
2021. jún. 1. 21:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha bele fúrt a lyukba és úgy látta, hogy szükséges gyökérkezelni akkor helyesen járt el. Egyébként ilyenkor minden fogorvos szokott adni garanciát a kezelt fogra. Tehát, ha gyökérkezeli de tovább fáj vagy valami, akkor garanciával kicseréli a tömést. De ez már az utolsó mentsvára a fogadnak, utána már csak húzni lehet. Ezért a magán orvosok, amíg van egy kicsi gyökér az ínyedben amire lehet építeni fogat, akkor megteszik még ha az egészet tömésből is építik fel. Így te is jól jársz, mert lesz fogad, de ő is mert legalább kifizeted. Amúgy szerintem megéri. Nekem pl olyan fogamat gyökérkezelte és költöttem rá 40ezreket amivel folyamatosan rágok és nagyon hiányozna.
2021. jún. 1. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!