Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Allami fogorvos milyen tomest...

Allami fogorvos milyen tomest csinal ingyenes es penzert?

Figyelt kérdés

Idaig maganba jartam mert voltak gondok a korzeti fogorvossal. Leginkabb nem jartam sehova. Most elkoltoztem, mennek allamiba.

Egy orlofogat kene tomni. Nem nagyon latszik, de az amalgan megis csak ronda. Mik a lehetosegek? Foleg ingyenesre gondoltam, de a fizetos lehetosegek is erdekelnek. Ezek mennyibe kerulnek allamin?

#tömés #fogorvos #Nemtom vmi vicceset is megszoktam adni kulcsszonak
2021. máj. 28. 04:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sejtettem én, hogy nem kéne fizetni a tömésért... Na de már mindegy. De hogy engedheti meg magának, hogy pénzt kérjen, ha amúgy ingyenesen kéne csinálnia?
2021. máj. 28. 14:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerűen: sokan még mindig nincsenek tisztában, hogy mi jár tb alapon és mi nem. Látod, téged is sikerült megvezetni. Úgy tudom elképzelni, hogy előad valami dumát arról, hogy ezt és ezt a tömőanyagot nem támogatja az állam, vagy valami ilyesmi. Maga a NEAK pedig nem anyagot támogat, hanem beavatkozást, azon belül pedig én, az orvos döntöm el, hogy milyen anyagot választok, amíg az megfelel az adott beavatkozás kritériumának. Például, ha egy esztétikus tömést szeretnék elszámolni, akkor nyilván nem amalgámot fogok beletenni. Legalábbis így kellene lennie, de én magam is tudok több olyan rendelőt, ahol rengeteg dologért pénzt kérnek, amiért nem lenne szabad. Én sajnálom a legjobban, az ilyenek miatt vagyunk többek között mi, körzetes orvosok lekontározva :(

Itt egy link egyébként, hogy mi jár térítésmentesen és milyen feltételekkel:

[link]

2021. máj. 28. 15:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Na igen, de ezzel elég könnyen lebuktathatók... Vagy tévedek? Egy betegjogi képviselőt lehet megérne a dolog...
2021. máj. 29. 17:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha annyira könnyen lebuktathatóak lennének, akkor nem praktizálnának így ennyien. Mondok cifrábbat is: több olyan rendelő van az országban, ahol papíron van rendelés, a valóságban viszont a kutya nem jár oda dolgozni, vagy egyszer egyszer valamiféle sürgősségi ellátást végezve. Holott csak arra lenne szükség, hogy a lakosság bemegy az önkormányzathoz panaszt tenni, hogy a kiírt rendelési időben nincs ott ellátás. Mégse tesz senki semmit, mert nem tudják az emberek.

Én egyébként csináltam olyat, hogy “felnyomtam” a helyi rendelőt, amely a röntgenekért is felelős, ugyanis több betegem jelezte, hogy pénzt kértek tőle, a koronavírusra hivatkozva. Jeleztem az önkormányzatnak, kaptak egy ejnye bejnyét, azt ezzel le volt tudva a dolog. Véleményem szerint ahhoz, hogy egy rendelő ezzel komolyabban befürödjön az kell, hogy tömegesen jelentsenek róla ilyen disznóságokat.

2021. máj. 29. 17:32
 15/16 anonim ***** válasza:
9es írhatok privatban?
2021. máj. 29. 21:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen!
2021. máj. 30. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!