Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Évek óta (lappangó) gyulladt...

Évek óta (lappangó) gyulladt fog/állkapocs okozhat korpát, körömgombát, bőrbetegséget?

Figyelt kérdés

Ezektől szenvedek már 1 éve lassan. Ez a fogam fél évente 1x gyulladt be igazán, de pár nap alatt elmúlt mindig. Fél éve megint semmit sem érzek, de a fogorvos megröntgenezte, és azt mondta, hogy nagyon csúnyán gyulladt a gyökere.

Lehet ez valami kiváltó oka azoknak, amit felsoroltam?

Ma kihúzták ezt a fogamat és kiváncsi vagyok, hátha elmúlik ettől.

Hallottam, hogy a foggyulladás elég sok minden betegségnek az "alapja", ezért bízom benne.

2021. máj. 20. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Miért kellett huzni? Volt mar gyokerkezelve??

Gombat fertozes okozza.korpat szaraz bőr, szóval en igy laikuasn nem hiszem

2021. máj. 20. 20:23
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Igen, akár ez is lehet.

Ha továbbra sem múlna el, akkor az azt jelenti, hogy túl sok élesztőgomba (candida) van a szervezetedben. Azok ellen meg cukor -és szénhidrátmentes diétát kell alkalmazni, folyadékként pedig kizárólag szénsavas ásványvizet fogyasztani.

2021. máj. 20. 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Az alap kérdésre most nem reflektálnék mert nem tudok érdemileg hozzászólni, azonban az amit a 2. számú válaszoló írt akkora ordenáré gyökérség hogy bármilyen végzettsége van azt el kéne kobozni tőle.

1. A candida bár valóban élesztőgomba nem tudom hogy egyáltalán miért is érdekes ez jelen esetben.

2. Ha az is lenne akkor sem azon múlna hogy ott van-e vagy nincs hogy te mennyi szénhidrátot vagy cukrot eszel(bár ha már említjük a szénhidrátokat nem tudom minek emlegetjük a cukrot hiszen az egy szénhidrát de ezt engedjük el.)

3. A gombák a környező szövetekre telepszenek rá és annyi szénhidrátot és egyéb anyagokat vesznek fel amennyi kell nekik, esélyed nincs kiéheztetni őket csak azért mert nem eszel szénhidrátokat.

4. Egy egészséges ember vércukorszintje nagyjából azonos minden időpontban még akkor is ha nem eszel mert akkor másból állítja elő a szervezet és kész.

5. Candida valóban tud problémát okozni de ehhez kell társbetegség ami miatt el tud szaporodni.

6. A szénsavas víz dologra annyit tudok mondani hogy ha szereted akkor igyad nyugodtan, de ha azért iszol mert elhiszed hogy jobb lesz tőle neked akkor érdemes horoszkópot is olvasni ugyan annyi haszna lesz.

2021. máj. 20. 23:49
 4/9 anonim ***** válasza:
23%

Kedves #3 :D (#2 vagyok. Tudod, akit lehülyéztél...)

- Azért "érdekes" jelen esetben a candida gomba, mert a Kérdező korpásodásnak, körömgombának, és bőrbetegség kialakulásának az okát keresi. Rögtön a kérdés címében is szerepel, nem igaz hogy ennyire nehézkesen megy a szövegértés számodra...

- Dehogyisnem. Hiszen a szénhidrátok, és a cukrok táplálják. Táplálék nélkül elpusztul / visszaszorul, hatékonyan tud működni nélküle az immunrendszer. (Azért emlegetjük, kedves tudatlanul kötekedő barátom, mert hiába szénhidrát a cukor is, de egy speciális szénhidrát: másképpen viselkedik, eltérő hatást gyakorol.)

- "A gombák a környező szövetekre telepszenek rá és annyi szénhidrátot és egyéb anyagokat vesznek fel amennyi kell nekik, esélyed nincs kiéheztetni őket csak azért mert nem eszel szénhidrátokat." - Ezzel a saját előző pontban foglalt állításodat cáfoltad meg :D Abban még azt állítottad, hogy a túlzott elterjedésük nem attól függ, hogy mennyi szénhidrátot fogyaszt az illető, most meg már azt mondod, hogy igenis felveszi a szénhidrátokat :D Akkor most van összefüggés, vagy nincsen!? Ha az állításod első fele logikailag helytáll, akkor már abból is automatikusan következik, hogy akkor az állításod második felével ellentétben igenis ki lehet "éheztetni" őket... :D

- Amit a vércukorszintről írtál, az akkora égbekiáltó hülyeség, hogy arra azt hiszem, nem szükséges komolyabban reagálnom :) Minden időpontban azonos!? Ráadásul ezt még azzal is megfejelted, hogy akkor is, ha nem eszik az illető...!? :D A legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában biológia terén :/

- A "társbetegség" okozata, eredménye szokott lenni a candida jelenlétének, nem pedig kiváltó oka. A candidát pedig a szénhidrátok és cukrok túlzott fogyasztása élénkíti fel. Egy esetleges betegség nem jelent szénhidrátforrást a gombának, csak a szervezetbe étkezés útján bevitt tápanyagok.

- Azért hiszem el, mert ismerem a hatását, és bizonyítottan hatékonyan lép fel a candida gombák ellen - hiszen nagy nyomást teremt a gyomorban és a bélrendszerben, amit a gokbák nehezen viselnek, illetve savassága szintén ártó hatást fejt ki a gombák számára.

Kérlek szépen, kellő ismeretek nélkül ne hülyézz le valakit automatikusan, mert ezzel nagyon siralmas kinyilatkoztatást teszel a lelki és szellemi állapotodról :(

2021. máj. 21. 08:28
 5/9 anonim ***** válasza:
57%

Na akkor mégegyszer

A terminolgia dolgokat elengedhetjük legyen igazad.

Megint csak le kell szólnom az állitásodat mégpedig azért mert hülyeséget beszélsz.

Egyrészt ha cukormegvonással akarod kiéheztetni a gombádat akkor előbb fogsz belehalni az éhezésbe minthogy a gomba meghaljon.

Attól még hogy nem eszel cukrot vagy bármilyen szénhidrátot a szervezeted előállítja azt amit a gomba ugyan úgy fel fog tudni venni.

(Nincs egy darab tudományos adat se a neten arra hogy ez működne, egyszerűen felkapta az internet mert hogy milyen logikus hogy akinek gombás fertőzése van az ne egyen ahhoz kapcsolódó dolgokat és akkor majd meggyógyul.)

Cukor-szénhidrát kérdés, tök mindegy milyen szénhidrátot eszel adott esetben ha a szervezeted alapkövekre tudja bontani akkor az fixen glükózként végzi majd tökmindegy hova kerül a szervezetbe (adott esetben glikogén lesz belőle de onnan ha fel akarja szabaditani a szervezet megint a glükóznál fogunk tartani.)

Tejcukor- Glükóz + galaktóz ami szintén glukózzá alakul

Általad említett cukor(gondolok kristálycukor) - Sacharóz - Glükóz és fruktóz ami meglepő módon vagy egyből felhasználódik a glikolízisben vagy glükózzá alakul

Értelmezési gondjaiddal nem tudok mit kezdeni de leírom megint hátha tiszta lesz.

Adott egy gomba ami belenő a szövetekbe->Majd a környező sejtek közti tápanyagot veszi fel ami történetesen korrelál a vércukorszinttel és egészséges embert tekintve szűkös határok között mozog 4.5-6.5 tankönyvi példa szerint (ezt jelenti az hogy NAGYJÁBÓL azonos) a kis gombáinknak holt mindegy lesz hogy neked 4es-e a cukrod vagy 6os

Egészséges ember vércukrát max extrém mozgással tudod kibillenteni vagy extrém zabálással de még ott se lesznek +-2 nél nagyobb ingadozások.

Vércukor témában éppen eléggé otthon vagyok nem kell aggódnod.

És képzeld ha nem eszik valaki szénhidrátot de mondjuk fehérjét igen (merthogy én azt mondtam hogy szénhidrátot nem eszik nem pedig azt hogy semmit) akkor a fehérjéket aminosavvá azokat pedig a glikogenezisben a már elhíresült glükózzá fogja alakítani a szervezet ergo ugyan úgy fenntartja a megfelelő vércukorszintet amiből az következik hogy hiába van szénh. megszorításod akkor akkor is lesz elegendő tápanyaga a gombának.

Más oldalról ha mondjuk te úgy döntesz hogy felzabálsz nagy mennyiségű szénhidrátot akkor azt nagyon hamar korrigálni fogja a szervezet(magas vércukorszint->inzulin->lipogenezis) és minden felesleges cukorból zsírt fog szintetizálni és mondj bármit is a vércukorszint nem fog szignifikánsan megemelkedni. Tehát ez se táplálná sokkal sokkal jobban a gombákat mint egyéb esetekben. Emiatt csakis abban az esetben fognak a gombák több tápanyagot kapni ha extrém vércukorkiugrásod van, de ezesetben már cukorbetegségről beszélnénk.

Továbbiakban a Candidát kezelhetjük mint betegség de csak extrém esetekben fog krónikus betegséget kialakítani(ebbe meg jelen helyzetben nem érdemes belemenni) az más tészta hogy rengeteg tünetet okozhat.

De Társbetegségek alatt azt értem hogy mondjuk valaki kezeletlen cukorbeteg, immunhiányos, olyan gyógyszer szed ami releváns itt stb. akkor igen valóban nagyon jó esélye van arra hogy opportunista fertőzések elszaporodjanak adott

rendszerekben.

Megint sajnálatos módon el kell kaszáljam a szénsavas vizes elméletedet és hogy miért ? Mert nem állja meg a helyét. Elméletben valóban jól nézne ki de

1. Amikor lenyeled a szénsavas vizet gyenge sav révén ahogy a gyomorsavhoz ér nagyrészt szétesik CO2-re és H2O-ra (H2CO3 + HCl = Cl2 + CO2 + H2O) Ezért is szoktak az emberek böfögni mert hirtelen nagy mennyiségű gáz szabadul fel.

Ezzel nagyjából el is buktuk a szénsav nagy részét, kis mennyiség lehet hogy tovább megy a bélbe de nagyon csekély. A gyomornak amúgy se kell túl nagy segély ahhoz hogy savas legyen a maga 1-2es ph-jával. Aztán, arról ne is feledkezzünk meg hogy a duodenum a gyomor utáni első állomás már csak 5-7-es ph-t ér el ami amúgy a legkedvezőbb pH a gombák szaporodásához csak mellékesen(a legtöbb gomba egyébként enyhén savas környezetet szereti, szivesen az infoért) menjünk csak tovább a vékonybél 90%-a és a vastagbél következik ahol már 7.5 körüli a ph és nyoma sincs se a savas ph-nak se a kis szánalmas CO2idnek amik a hatalmas nyomást kialakítanák merthogy a bélfal sűrű erezettsége pillanatok alatt kimossa onnan a könnyen diffundáló gázokat.

Azt fenntartom ha bármilyen tudományos írást felmutatsz akkor kézségesen elnézést fogok kérni hogy mégis van evidencia az általad említett dolgokra, azonban addig is maradsz számomra egy tájékozatlan gyökér aki HealtyMagazinokból váltja meg az egészéget.

A kérdezőtől elnézést kérek hogy harctér lett a posztja. A problémája remélem megoldódik ettől függetlenül.

2021. máj. 21. 13:51
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Nézd, a te válaszod 63%-os, az enyém meg 0 :D

Én ittfeladtam. Éljen azembetiségtudatlanságban, legyen mindenki hülye. Én ezek után nem harcolok tovább azért, hogy ezeknek az életét jobbá tegyem :D Hallgassanak rád, és dögöljenej meg. Már bánom, hogy segíteni akartam ezeknek.

Neked van igazad :D Vigyél pusztulásba mindenkit :D

2021. máj. 21. 13:57
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Bőrbetegséget (kiütés, ekcéma) igen, az tipikusan tud gócbetegség lenni.

"A gócbetegség akkor jön létre, ha a szervezet vagy egy bizonyos szerv megbetegszik (góc) és krónikus gyulladás alakul ki, aminek következtében a test távolabbi pontján is gyulladás vagy megbetegedés alakul ki" Legtipikusabban a góc egy gyulladt fog, gyökérdarab de ilyen lehet még a középfül, a mandulák stb. Általános gócbetegség például a foltos hajhullás, ezt csak a korpásodás miatt említem, hátha ezt is megfigyelted magadon.

Fogászati szűréssel egyáltalán nem lősz mellé, érdemes meglépni!

Nem tusdom, milyen utat jártál be eddig a problémáiddal, de egy bőrgyógyászt kellene megkeresni. Ha az első találat nem jött be, menni akell a következőhöz. Végleges megoldást ő tud nyújtani, nme a gyakorikérdés.

Fogorvosként ennyit tudtam hozzátenni.

Plusz kérlek, a kettes válaszolóra ne hallgass, mert valljuk be azért annyi egészségügyi ismerettel rendelkezem, hogy lássam, ő humbug hülyeségeket hord össze.

2021. máj. 21. 14:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondom küldj csak egy darab bizonyítást.

Mai világban az hogy te ezt tapasztaltad az egy forintot nem ér.

2021. máj. 21. 14:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Persze. Nekem bölcsességfogam volt nagyon sokáig begyulladva, de nem mertem kihúzatni, mert nem nőtt ki, és a műtét szótól beparáztam. Aztán kiszedték, és elmúlt egy csomó minden eztán: hajhullás, orrdugulás allergiás tünetekkel, ízületi fájdalmak...utólag azt mondom, nem éri meg ezzel várni.
2021. jún. 10. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!