Fogfájás fogíny gyulladás?
Sziasztok. Lenne egy fogam amivel nem tudom mi lehet a gond. Holnap megyek fogaszatra alapból, de nem ezzel a problémával kértem anno időpontot, hanem műtétem lesz.
Szóval van egy fogam ami elkezdett eszméletlen módon fajni, ilyet talán még sose éreztem. A fajdalom jellege olyan hogy lüktet belül nagyon a fogam, mintha égne, szúró érzést is érzek benne, es az az erős csont es iny fajdalom társul hozzá. Bevehettem ra barmit meg csak kicsit se enyhitette a fajdalmat semmilyen gyógyszer. A fogamhoz hozzá érni nem birtam annyira fájt, olyankor élesen. Mar az ájulás környékezett. Elkezdtem corsodyllal obliteni napi 2x mert lattam hogy az inyem es a fogam töve olyan csunya mar majdem lila szinu volt. Mar masnapra elmult az a kegyetlen fájdalom ami majd 4-5 napon at kinzott, most mar nem faj csak zsibbado érzést erzek a fogamba, mintha enyhen nyomodnanak ossze a fogaim es zsibbad feszul. Sajnos van fogkovem is, es olyan szorosan vannak a fogaim mintha össze lennének nőve. Röntgen készült februárban, akkor nem volt az adott fog szuvas. Lehet iny probléma es a fogkőtől alakilt volna ki? De az jar elviselhetetlen fájdalommal? Viszont aludni jo volt mert akkor nem fajt, ha a fogammal lenne gond az fajna ejszaka is nem? Frontfogrol van szo. Holnap természetesen megkerdezem de kivancsi vagyok mi lehet ez amire semmi nem használt, olyan fajdalommal jart h ugy voltam az se erdekel ha kihuzzak csak muljon el. Azert is felek, mert holnap mutet lesz es ha komolyabb baj van ezzel a fogammal es a mutet utan is megmarad azt nem elem tul. Akinek volt komolyabb inygyulladása hol es mennyire fajt pontosan?
Ha a gyökércsúcsnak megfelelően faj a csont, ha rányomsz, akkor valószínűleg az a fogad elhalt, gyulladásban van a gyökér. Sajnos előfordul, hogy egy fog spontán elhal, nem vezethető vissza szuvasodásra, már csak azt észleli a fogorvos is, hogy a páciens az adott fognál nem jelez vissza a hidegtesztre.
Ha ez a verzió áll fenn, gyokerkezelni fognak.
De lehet fogkő, vagy ennek kapcsán fogágybetegség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!