Otthoni fogkőeltávolítás?
Gondolom már most mindenki fogja a fejét, hogy ez nem végződhet jól. :/
De van egy kis fogkő szerű dolog az egyik szemfogamon, és mielőtt Crest fogfehérítő matricát használok, azt el kéne távolítani.
Nem szeretnék fogorvoshoz menni, két okból:
1)nagyon drága és későn kapok időpontot (mivel ha jól tudom most csak magánrendelés van)
2)mikor múltkor szedettem le a fogkövet (ősszel) ezt nem sikerült leszednie normálisan, szerintem le tudta volna csak nem akarta vagy nem tudom, ott meg nem vettem észre, nem tudtam reklamálni sajnos
Vettem fogfehérítő port, fogat sajnos nem annyira fehérít, de talán ezt a szennyeződést egy kicsit javította, de nem elég látványosan, pedig több mint 1 hónapja használom.
Tudtok valamilyen praktikák, amivel le tudnám szedni a fogamról? Lehetőleg biztonságos legyen 😬 De tudom, hogy nincs ilyen, szóval lehet valami ami kicsit maró hatású, és akkor vigyázok, hogy tényleg ne érjen a fogamhoz, csak ehhez a lepedék szerű cucchoz, és amint leszedte, lemosnám a szert.
Köszönöm. :)
Ha a fogorvos nem szedte le, lehet nem is fogkő. Sok páciens nézi az elszíneződést, elálló tömésszélt, nyaki kopást fogkőnek. Amúgy otthon biztonságos módszerrel nem tudod leszedni. És alapból nem is kellene hozzányúlnod. Én se kezdek falazni, mert nem vagyok kőműves. Ha sikerül is baleset nélkül lepattintani, az egy polírozatlan érdes felület lesz, ami plakkretenciós helynek számít.
Amúgy meg nem kell kifogásokat gyártani, mert nem akarod leszedetni. Nem hiszem, hogy hajtana a tatár a fogfehérítéssel. Bejelentkezéssel pedig OEP rendelőben is leszedik ingyen, ne adj isten még át is nézik a fogaidat. Ugyanis fogfehérítés előfeltétele a szuvasodás és fogkőmentes fogazat. Te pedig nem tudod eldönteni egy tömésről, hogy nincs-e esetleg alászuvasodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!