Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen eljárárás volt ez...

Milyen eljárárás volt ez gyökérkezelés során?

Figyelt kérdés

Ma voltam a dokinál,most volt a második alkalom.

Elsőnek csak kifúrta, a gyökér csatornát feltárta,és úgy hagyta hogy tisztuljon. (Kedd)

Ma viszont elhatároztam hogy ez volt az első és utolsó gyökérkezelésem...

Mégpedig az ok a következő,, érzéstelenítés nélkül kezdte el dúrni az ideget a fogamba, majd egy tűvel nyomott fel valamilyen anyagot szintén az idegig,amitől elkezdett habzani a szám mint egy veszett rókának..

Hogy mi célt szolgált ez nemtudom, mert nemközöl semmit hogy épp mit csinál,vagy mi következik,én meg kérdezni sem tudtam,és köszönés nélkül távoztam mert a fájdalomtól beszélni sem tudtam...

Majd következett 20 perc imádkozás a kocsiban, úgy hogy mozdulni sem tudtam, mert az ideg táncolt a fogamban folyamatosan.

Kedden megyek újra, de érzéstelenítés nélkül nem fogom a fogam közelébe engedni...

Ezt a fájdalmat az ellenségemnek sem kívánom...

Na jó,annak azért lehet.... :)

Tényleg ezt az eljárást így kellett csinálni?

2021. máj. 13. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi volt ez a habzó dolog, de attól függően, hogy a fog milyen állapotban van a gyökérkezelés előtt, más módszerekre lehet szükség. Az viszont nem normális, hogy nem érzésteleníti, ha még fáj. Nekem volt több gyökérkezelésem, de egyik se fájt egyáltalán. Igaz, egyik alkalommal se volt olyan állapotban a fog.
2021. máj. 13. 17:06
 2/6 A kérdező kommentje:

A fog nekem sem volt rossz állapotban, eltörött félben, miután egy üvegdarabra haraptam a szendvicsben.. Ezért kellett a beavatkozás :(

Nem is fogom érzéstelenítés nélkül a fogam közelébe engedni, az biztos.

Többször ezt nem akarom átélni...

2021. máj. 13. 18:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Szóltál neki a kezelés közben, hogy fáj, amit csinál?

Gyökérkezelés 2. ülésében azért nem szoktak érzésteleníteni, mert akkorra már eltávolították a fogbelet (pulpa), ami az erek és idegek összessége. A te esetedben az történhetett, hogy a gyökércsatormák végében még maradt egy kis pulpaszövet, amivel még tudtál érezni, vagy picit túlért a gyökércsatornák tisztítására szolgáló reszelő a tisztításkor, és annak a böködését érezted, vagy pl nagyon be van gyulladva a gyökércsúcs. A lényeg, hogy jelezni kell ezt a fogorvosnak a kezelés közben, mert akkor ő is tudni fogja, hogy hogyan tovább, mi a teendő.

A habzó dolog pedig, az átöblítő volt, hiperol, amelyet fecskendőbe töltenek és egy kanüllel juttatják a gyökércsatornába, ezt láttad te tűnek.

2021. máj. 13. 20:24
 4/6 A kérdező kommentje:

3#

Annyit még mindig nem értek hogy ha ki van idegelve, mert ő azt mondta kivan, akkor pl ha véletlenül az étel vagy rágóra ráharapok picit, ugyanúgy belenyilal, mint előtte mikor még nem csinált vele semmit. (felszínen volt az ideg)

Tegnap még hiperolt nyomott bele, meg is gyóntam a kocsiban utánna, annyira táncolt az ideg a fogamban tőle... holnap nemtudom mit csinál...

2021. máj. 19. 20:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért, mert ebben az esetedben már nem a fogad fáj, hiszen azt kiidegelték, hanem a fogány, mivel oda is kiterhed a gyulladás a trauma miatt. Ha nyomó hatás éri a fogadat a rágás során, értelemszerűen az egy picit "besüpped", nyomást gyakorol a csontra, amit te fájdalomként élsz meg.
2021. máj. 19. 20:47
 6/6 A kérdező kommentje:

5#

Most úgy van hogy holnap lehet kihúzza mert még mindig fáj pedig 2 szer is idegelte már, de kocogtatásra még mindig érzékeny...

Írt fel Dalacint, ha holnap is fáj akkor azt mondja kihúzza mert nemtud vele mit kezdeni...

2021. máj. 26. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!