Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lesz bajom, ha egy ideig csak...

Lesz bajom, ha egy ideig csak az egyik oldalon rágok?

Figyelt kérdés

Másfél hete volt bölcsességfog kiműtésem (bal alsó) és két napja varratszedésem. Minden rendben van vele, viszont ugyebár ott az a rés, pici lyuk stb ki tudja meddig. Félek, ha azon az oldalon is rágok akkor belemegy valami ételmaradék és nem fogom tudni kiszedni, kitisztítani, mert bele se látok a lyukba (felette éppen összeér az íny, oldalt látom a nyílását, de pici).

Lesz bajom, ha egy ideig azon az oldalon nem rágok? Vagy túl sok idő, mire beforr a seb? Ha belemegy valami és nem tudok róla, akkor elfertőződik vagy begyullad?

2021. máj. 12. 21:32
 1/3 anonim válasza:
100%

Nem lesz semmi bajod ha csak egy oldalon rágsz, maximum annyicska hogy nagyon megszokod. Fontosabb az, hogy vigyázz a sebre. Ami igen begyulladhat ha olyan megy bele.

Annyit tanácsolnék pluszba, hogy ha legközelebb húzzák a fogad kérd, hogy varrják össze. Akkor is vigyázni kell rá de hamarabb összeforr és nem akkora lyuk tátong, hogy beleláss.

2021. máj. 12. 22:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem 3 fogam műtötték, varrták. A varratszedes utan a doki nekem azt mondta onnantol mehet barmi ugy mint előtte. Nem baj ha belemegy barmi, az ki is fog jonni egy oblitessel, meg ahogy az iny majd huzodik kilöki. Mostanra mar gyogyult a seb annyira hogy ne legyen gond. A bolcsessegfog sokára huzodik ossze, nekem majd 6 honap volt. Az egy oldalu ragas se gond, en 3 honapig ragtam egy oldalon mert addig huztam a dokit egy fajos fog miatt. Meg a doki is mondta hogy folytassam az adott oldal kimeleset mutet utan 1 hetig. Kitartás mar csak jobb lesz 😊
2021. máj. 13. 06:25
 3/3 A kérdező kommentje:

1# Volt varrva, egy hétig volt benne a varrat :)

2# Köszönöm, megnyugodtam! Akkor csak türelmesnek kell lennem. Köszi!

2021. máj. 13. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!