Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Emlúlik a fogfájásom, vagy...

Emlúlik a fogfájásom, vagy kihúzzam?

Figyelt kérdés
Agorafóbiás vagyok és nem megyek ki a házból, mert menten elájulnék. Több mint 2 éve gyökérkezelt fogam fáj, kívülről semmi sem látszik, mert szépek a fogaim. De már hetek óta az ideg, alul iszonyatosan fáj. Evésnél nem okoz problémát. Nem nyílalik, csak folyamatos fájdalom van benne, mostmár nem is igazán alszom. Lidocaint spriccelek be rá napi többször, az valamennyire segít, miután elzsibbad. Ha már kirothad az az ideg, vagy valami, ami fáj, akkor elmúlik? Vagy egyszerűbb, ha veszek egy kombináltfogót és Lidocain + házipálinkával elzsibbasztva kipattintom a fogat egy az egyben? Köszönöm a segítséget előre is. UI: Bárki bármit ír, úgy sem megyek fogorvoshoz. Kibírnám húzni magamnak, tudom, mert egyet már kihúztam pár éve és kibírtam, semmi nem lett.

2021. máj. 8. 10:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Tudok a gyulladás veszélyeiről, de nem kell mártírkodni. Ismerek egy nőt aki 60 éves, és évtizedek óta nem járt fogorvoshoz mert nincs pénze, folyton panaszkodik, hogy fájdogálnak a fogai, az összes szuvas neki, aztán közbe-közbe elmúlnak. És még él, nem halt bele semmilyen gyulladásban. Akkor pont én halnék bele fiatalon vagy süketülnék meg. Jó vicc. Nem fogok kimenni a házból, mert egyszerűen nem vagyok képes, nem érted? Csak olyan szid, akinek fogalma sincs milyen súlyos az agorafóbia. Ha csak pár lépést tennék az utcán az emberek közt, összeesnék. De köszönöm a nagy semmit, a kritizálást.
2021. máj. 8. 16:46
 12/24 anonim ***** válasza:
72%

Istenem, legalább olyan szavakat használj, amiket ismersz is😂

Nincs pénze? Ez kamu. A TB-t fizeti, innentől kezdve ellátják őt állami egészségügyi intézményekben.

És azért mert egy ilyet ismersz, nem jelenti azt, hogy ez az átlagos. Normális emberek orvoshoz mennek, ha valami bajuk van. Pláne fogászati dolgoknál.

Én elhiszem, hogy ez súlyos. Azt nem értem, hogy az összes élőlény alapvetően a természetbe születik, kvázi a nyílt terepre, mégis hogy alakulhat ki egy ilyen fóbia? És mint tudjuk, az összes ilyen dolog fejben dől el - nem azt mondom, hogy akkor 2 perc alatt gyógyítható, hanem csak azt, hogy gyógyítható. Pszichiáter foglalkozik veled legalább? Próbálsz változtatni az "életeden" (mert ezt nem lehet annak nevezni), vagy csak belesüllyedsz az önsajnáltatásba és idióta dolgokat csinálsz?

2021. máj. 8. 16:55
 13/24 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon igényes ember lehetsz, ha hagyod hogy ki rohadjon a fogad a szádban... Fúj 🤮
2021. máj. 8. 20:06
 14/24 A kérdező kommentje:
Muszáj elmenjek ma délután, mert egy percet nem aludtam az éjjel. Olyan fájdalom van benne, hogy ez rosszabb minden kínzásnál. A pofám feldagadt és már a torkam is fáj, annyi zsibbasztót nyomtam bele, meg persze a gyomrom is fáj már a sok fájdalomcsillapítótól. Felhívtam a dokit, azt mondta kihúzza műszak végén. Örvendek, nem is félek tőle, az emberektől félek csak. Akik gonoszak, ujjal mutogatnak rám, kinevetnek engem és bántanak. Nem tudom hogy jutok el odáig, mert egy éve elmúlt hogy egyáltalán nem mentem ki az utcára, aztán ez 20 percnyi séta. Lehet összeesek útközben egy erős pánikrohamban. De nem baj, ha a mentő elvisz, legalább a fogamat is kihúzzák egyúttal. Legalább is remélem.
2021. máj. 10. 12:29
 15/24 A kérdező kommentje:
Már most gyomorgörcsöm van, hát nem tudom miért velem kell történjék ilyesmi. Eszem megáll komolyan. Biztos hogy el fogok ájulni valahol az utcán, amikor az emberek bámulnak rám és nevetnek, és összesúgnak a hátam mögött, hogy milyen nyomi vagyok. Minden rémálmomnál rosszabb emberek közé menni. Minden rémálmomnál, kivéve az ilyen szintű fogfájásnál. Uram irgalmazz nekem.
2021. máj. 10. 12:32
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
De miért mutogatnának rád és nevetnének rajtad? Három fejed van, 3 méter magas vagy, vagy 200 kilós? Te csak beképzeled ezt, igazából senki nem törődik veled, egy vagy a sok közül... Figyelj, gondolj arra, hogy elmész, és legrosszabb esetben is 2-3 óra és otthon vagy. Jobb túlesni rajta, mint hetekig szenvedni, vagy kórházba kerülni egy tályog miatt, vagy mert rámegy a gyulladás valamelyik szervedre, vagy a többi fogadra, aztán azok is fájnak ugyanígy. Vagy kioperálni otthon magadnak, beletörni, és sürgősségire kerülni, akkor már tényleg lenne miért nevesennek rajtad. Ha ennyire félsz, hívj egy taxit oda és visszafelé is. Vagy sétálj, majd írd meg, hogy hány ember nevetett ki az utcán. Szerintem pszichiáterhez is jó volna elmenned ezután egyébként. Mi lesz, ha beüt egy ennél is nagyobb vészhelyzet? Megvárod, míg akkora lesz a baj, hogy mentőt kell hívni? Mindenképp keress fel pszichiátert is!
2021. máj. 10. 13:16
 17/24 anonim ***** válasza:
Küldj 1 képet had lássunk te csodabogár
2021. máj. 10. 15:49
 18/24 A kérdező kommentje:
Most értem haza. Kint van a fog. Istenem micsoda megkönnyebbülés.
2021. máj. 10. 17:02
 19/24 anonim ***** válasza:
45%
Hany eves vagy te ? 8?
2021. máj. 10. 17:20
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem mindegy neked?
2021. máj. 10. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!