Mi lehet a probléma? Bölcsesség fog? Fogkő?
Sziasztok. Van egy bal alsó bölcsesség fogam, ami műtét előtt áll, sajnos már 2-n túl vagyok. En ugy erzem az a fogam be van gyulladva. Eleg szuvas, es le is van töredezve.
Viszont a fő problemam, hogy az alsó 1es és 2es fogam a 2 metsző fog sajnos torlódva vannak, felig takarják egymást. Ennek következménye hogy nagyon sok lepedék kerül oda és nagyon gyorsan fogkő keletkezik. És most az a 2 fogam kezdett el fájni, de elég érdekesen. Amig a bölcsesség fogam nem fajt semmi gond nem volt velük. Tudom a fogkő leszedés lesz a következő, de addig is ezzel a jellegű fajdalommal mit tehetek? Hideg, meleget egyáltalán nem tudom elviselni, a szél szintén nagy fájdalmat okoz. Amint vizszintesbe kerulok vagy kicsit eldőlök hogy pihenjek akkor rögtön kezdődik. A fájdalom jellege inkabb olyan mintha a fogam elkezdene feszülni, először enyhén kelemetlen csak, majd felerősödik olykor mar enyhén lüktet végul szépen kienged a fajdalom és elmúlik. De nap mint nap egyre sűrűbben jelentkezik ez a fajta fájdalom. Lehetsegea hogy a rossz bolcsesseg fog gyulladasa okozza a metsző fogak fájdalmát is? Hiába fogköves a metszo fogam rontgen szerint nem szuvas, viszont mivel torlódva vannak igy gondolom a fognyak is érzékenyebb. Jövő héten kell mennem műtétre de attol tartok ha az meglesz a metszők attol függetlenül is fajni fognak.De eleg nehez ezt az allando feszülő fájdalmat elviselni. Nektek volt valami ami bevalt ilyen helyzetben? Fajsalom csillapítót bevennék, de ugy erzem feleslegss mert a fajdalom nem folyamatos. Ha rakezd is nemsoká el is múlik. Igy nem is tudom mikor venném be a gyógyszert, es lehet felesleges is lenne. Este szoktam egyet altalaban de halistennek az esti lefekveskor elkezd fajni abbahagyja es mig alszom semmi fajdalom. Nem is értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!