Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egyes szülők miért nem csinált...

Egyes szülők miért nem csináltatják meg fogszabályzóval a gyerekük fogát 18 év alatt, amikor még ingyenes? Nem kicseszés ez a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 22. 17:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

#2-es

Nekem is ugyanez volt. A év elején, a fogorvos azt mondta okék a fogaim, rá két hétre, szeptemberben meg magánrendelésbe voltam, mert letört konkrétan a fogam és a töméseimmel is bajok voltak... Úgyhogy a suli fogászat annyit is ér, néhány elmaradt órát jobb esetben.

És nem, egyáltalán nem ingyenes. 8 éves koromban is, majd 13 éves koromban is szerettem volna fogszabályzót, mert csárék voltak a fogaim. Mindennel együtt 100 ezernél kezdődött... És ez volt 8 éve, tehát azóta ez csak drágulhatott.

2021. ápr. 22. 18:07
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Kiegészítés:

Az "állami" kapásból 4 hátsó fogát akarta kihúzni a gyereknek. És ekkor még a bölcsességfogai nem jöttek ki.

A "maszek" viszont -eddigre már részben kibújtak a bölcsességfogak- egyáltalán nem tervezett egyetlen fogat se kihúzni, főleg, ha ép fogról van szó.

Megoldották egyetlen fog kihúzása nélkül. És nagyon szép, esztétikus lett az összkép.

#8 voltam.

2021. ápr. 22. 18:10
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok esetben fogat is ki kéne húzni és ezt nem mindenki vállalja.

Nekem is volt egy fogam ami kiállt, ki akarták húzni, de szerencsére mikor visszamentem egy fiatal orvos helyettesített, azt azt mondta, hogy felnőtt koromra a helyére megy, és így is lett.

2021. ápr. 22. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Zarojelben. Utana jonnek a bolcsessegfogak, de a hetes fogak is viszonylag keson nonek ki, a fogak elore tendalnak, es szetcseszheti, amit mar megcsinaltak. En huszonevesen szabalyoztattam, ket pancser elcseszte, de a harmadik orvos vegul szepen megcsinalta. SZTK alapon nem hagyhattam volna ott a szar orvost aki harom szammal nagyobb mosolyt csinalt volna, mert az konnyebb volt.
2021. ápr. 22. 18:59
 15/18 anonim ***** válasza:
77%

Nekem Sztk-s fogszabim volt, sokkal szebb lett a fogam, nem volt panaszra okom. Ha nincs pénzetek magánra, szerintem nem egy ördögtől való gondolat. Nekünk telt volna magánra, de apám nem adott rá, elmentem az sztk-ba,

megcsinálták.

2021. ápr. 22. 19:00
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Mert semmit nem ér.

Ok, megcsiálják, aztán 16-17 évesen kinő a bölcsességfog, és teljesen szétbrmolja az addigi munkát.

Mellesleg nem ingyenes a TB-s fogszabályozás, csak szólok.

2021. ápr. 23. 13:37
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg akarták csináltatni csak én nem akartam. Nem mindig a szülő a hibás.
2021. ápr. 23. 17:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem is sztk-ban csinálták, szép lett az eredmény. Ingyenes nem volt, kb 100 ezerbe került olyan 10 éve.

Viszont soha nem bocsátom meg, hogy rám kényszerítették, pedig felnőtt vagyok már. Egyáltalán nem akartam, mert én voltam az osztály lúzer kislánya, akit rengeteg csúfoltak. Évekig rettegtem, takargattam (emiatt még hosszú ideig gyakran kb érthetetlen volt a beszédem, mert ugye évekig úgy próbáltam mozgatni a számat, hogy ne lássák), hogy a rengeteg szopásról, fájdalomról ne is beszéljek. Oké, utóbbi minden korban meglesz, de érdekes módon egyetlen fogszabályzós ismerősömet sem nevették ki miatta a középiskolában. Rengetegen csak akkor kapták meg és semmi hátrányuk nem lett belőle, előnyük ellenben annyi, hogy nem kellett a csúfolódástól rettegniük...

Szóval osztom a 17-es véleményét, ez a gyereken is múlik. És mivel nem életmentő beavatkozásról van szó, nem ártana figyelembe venni az ő érzéseit sem. Nyilván ha be sem tudja csukni a száját, nem bír rendesen beszélni, ő maga fogja kérni jó eséllyel, de nem egetrengető probléma esetén miért nem lehet megvárni, hogy ő maga akarja? Mindenesetre megfogadtam, hogy a saját gyerekemet semmiképp nem fogom ilyen tortúrának kitenni pusztán azért, mert nekem nem tetszenek a fogai, neki egyébként semmi problémát nem okoz. Igen, majd ha később maga dönt úgy, kaphat vagy felnőttként kifizeti. Igen, vállalom azt is, hogy a fejemhez vághatja annak idején, hogy miért hagytam rá.

2021. júl. 10. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!