Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi idő után “nyugszik”...

Mennyi idő után “nyugszik” meg a fog?

Figyelt kérdés

Szóval betömték a bal felső 6-7 fogamat 1 hónapja, a doki szerint viszonylag mélyen kellett tömni. Nyomásra fáj a fog, pedig elvileg a magassága jó (voltam korrekción). Ezen felül amúgy melegre és hidegre is érzékeny, de amúgy “tünetmentes”. Tehát ha nem rágok rajta, nem fáj, nincsenek hirtelen fájások stb. A fájdalom inkább akkor jelentkezik, amikor rágás közben szétnyitom a fogsorom.

Volt valakinek hasonló tapasztalata? A doki mondta ugyan, hogy akár 3-4 hétig is fájhat, de sajnos 0 javulást érzek a tömés óta :(

2021. ápr. 13. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
4%
Nekem azt mondta, hogy 2-3 hét is lehet, mire megnyugszik. Viszont 6 hónap után lett jó.
2021. ápr. 13. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Nekem meg azt mondta,hogy ha néhány napnál (értsd:1 hét sem) érzékeny egy mélyem tömött fog,akkor elérte a fogbelet a szuvasodás ,és gyökérkezelni kell. Ha hat hónap után lett jó egyes,az annyit jelent,hogy elhalt a fogad .

Már rég vissza kellett volna menni kérdező az orvoshoz,de lehetőleg ne ehhez menjél ,mert ilyen nincsen,hogy egy sima tömés 1 hónapig fájjon .Gyökérkezelni kell .

2021. ápr. 13. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Nekem 2 hetet mondott az orvos, szinten van 2 fogam, amikben nagy a tomes. Ha a tomes utan 2 hettel is faj, a ragas kellemetlen, erzekeny, akkor bizony gyokerkezelni kell.
2021. ápr. 13. 19:00
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Nekem most tömték 2 fogamat, kb fél nap. Mélyebb tömésnél sem kéne, hogy sokkal több életben egy pár napnál.

Nem 100%, hogy kell gyökérkezelni. Ha elhalt az ideg, akkor lehet már nem éreznél fájdalmat.

Mindenképp bontasd ki a tömést, hogy vizsgálja meg. Ha menthetetlen, és gyökérkezelni kell, akkor sincs semmi. Évtizedekig szép és használható maradhat a fogad.

2021. ápr. 13. 19:16
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Öö...hát nekem normális fogorvosom van...

Ha 1 hét után még fáj, érzékeny, ott gyulladás van

2021. ápr. 13. 19:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Sejtettem, hogy gyökérkezelni kell :( pedig ráharapáskor is max 3-4es erősségű a fájdalom, de elég kellemetlen ahhoz, hogy ne tudjak ott rágni.

Tömés után adtam neki 2 hetet, hogy regenerálódjon. 2 hét múlva fájt, volt, hogy éjszaka muszáj voltam flectort bevenni, visszamentem, magas volt a tömés (nyílván érzéstelenítve nehéz belőni, hogy magas-e vagy sem). A fájdalom nagymértékben enyhült, de megmaradt ez a kellemetlen fájdalom rágás közben.

Nagyon nincs kedvem 2 fogat, ráadásul örlőket gyökérkezeltetni :(

2021. ápr. 13. 20:47
 7/9 anonim válasza:
24%
Nekem is tömtek őrlőfogakat. Az egyik be volt gyulladva. Mélyen kellett kifúrni, tömni. A másikkal semmi probléma nem volt. A agyulladtra visszatérve. Amikor kimemt az érzéstelenítő, akkor kezdtem el érezni, hogy ,,salyog" és rágás kozben nagyon kellemetlen volt. Én is kb 1,5 hetet adtam neki, és visszamentem a dokihoz. Gógyszeres tömést tett bele, és 1 hét múlva vissza kellet menni. A gyógyszeressel egyáltalán nem fájt. Utána kicserélte, és azóta kutya baja. Én is nagyon féltem, hogy gyökérkezelni kell... de megolfódott! Szerintem ne izgulj, de mindenképp menj el egy orvoshoz. Magánhoz, ha van rá lehetőséged. Ajánlok egyet-kettőt, Gödöllőn: Dr.Czukor Péter, Dr. Purger István Nagyon jó kezük van! Jobbulást! 14/l
2021. ápr. 13. 23:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem kb 3 napig volt kellemetlen érzés, de szerintem már én is ráfeszítettem pluszban az állkapcsomra. Már azt se tudtam mi fáj, mert mindenhol fájt :D Aztán mintha elvágták volna elmúlt teljesen.
2021. ápr. 15. 12:25
 9/9 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, az lemaradt, hogy nekem gyökérkezelés után fájt. Sima tömésnél nem kellene fájnia, ha rendben van a fog.
2021. ápr. 15. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!