Mit lehet tenni folyamatos ínygyulladások/ kezdődő ínysorvadás ellen?
Egeszotsd még ki fogköztisztítással!
Ha zárt fogsorod van és ugyes vagy fogselyem, ha nincs szoros kontakt a fogaid kozott vagy picit rosszabb a kezugyesseged akkor fogköztisztító kefe. Szenely szerint én az utobbit javaslom. Ha mar van foginy visszahúzódás, ez az, amivel nagyon hatekonyan tudsz tisztitani, jócskán kesleltetve ezzel a fogkő kialakulasát.
Emellett parodontax mint terápiás fogkrém.
Leggyakrabban a nem tokeletes szajhigiene all a hatterben. Azaz a fognyaknal es a fogkozokben nem kielegito a fogtisztitas, igy allandoan marad lepedek, ami irritalni kepes az ínyt. Ezt leellenőrizheted, ha vasarolsz plakkfesto tablettat egy gyogyszertarban es fogmosás utan elragcsalod. Ahol megszinezi, ott maradt lepedék. Latom mennyire elkotelezett vagy, nem is az odaadásoddal van problema de gyakran elofordul, hogy akik foginyverzessel küzdenek, ovatoskodnak az inyszeleknel, hogy elkeruljek az ujabb verzest. Eppen ezert olyan fontos a fogkoztiaztito kefe, mert az olyan helyekre er el, ahova a fogkefe nem.
Ha ezen az ellenorzesen tul vagy es minden feher, (ÉS VALÓBAN NINCSEN MÉG ÍNY ALATTI FOGKÖVED SEM) akkor az elegtelen szajhigiene lehuzhato a listarol, szIsztemas okot kell keresni
Endokrin: menstruációs ciklushoz társuló, terhesség, diabetes
Dohányzás
C-vitamin hiány (bar manapsag igen nehez elérni, hogy barki is hianyt szenvedjen belőle egy átlag taplalkozas mellett)
Májbetegség
Vérzékenység (haemophylia)
Nyilvan ez utobbi 2 sulyos betegsegek, ezeknek nem csupán foginyverzes lesz a tunete, csak kiserojelenseg. Csak azt akarom mondani ezzel, hogy azért hirtelen ne lovald bele magadat egy sulyos betegsegbe, mert a foginyverzes hattereben szinte mindig a banalis lepedék áll.
4-5000mg c vitamint beviszek+ami az ételekben van, meg egyéb vitaminokat, gyógyteákat, ajurvéda is.. Már voltam szájsebésznél fogorvosnál.. helyen, ilyen alapvető dolgokat tudok :|
Még pszichiátriát is megjártam nem e valami lelki nyűg miatt van, bár ekkor állkapocs fájdalommal is járt.
Cigit már letettem bár nem szívtam több évig rendszeresen, energiaitalt meg életembe ha 1-2x ittam.
Lepedéket meg kétlem, azzal a a micsodával aminek nem tudom a nevét a fogorvos mindig kitisztítja a számat, drágább mint 1 tömés :|
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!