Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit érzett az implantátum...

Mit érzett az implantátum helyének kifúrásajor az akinek fogimplantációja volt?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy belefúrnak az állkapoccsontba? Érzéstelenítés mellett abból mit érezni? Hogy adják be az érzéstelenítőt, hogy oda is hasson?

2021. márc. 2. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen igaz. Ez a lényege, ettől tud stabil lenni hogy a csontba fúrnak. Érzeni abban a pillanatban nem érzel semmit, csak később amikor kezd elmúlni a hatása. Közben érzed ahogy csavarja befelé a csapot, elég fura érzés, de nem fáj. Nekem kellett csontpótlás is, mert kevés volt körülötte a csont. Na az volt a durvább műtét, utána hetekig fájt még. Műtét közben éreztem és hallottam is ahogy a csontomat kapirgálja az orvos közben, illetve nem tudom miért, nem láttam a folyamatot de szerintem a beültetett csont darabot egy hatalmas kalapáccsal ütötte a helyére és ott azt hittem hogy tényleg ketté reped a koponyám, de viccen kívül. Viszont maga az implantátum beültetése közel sem volt ennyire vészes. A műtét után pár nappal a duzzanat már lelohadt, azóta sem éreztem egyszer sem hogy egy idegen test lenne ott bent, nagyjából 40 perc volt az egész művelet. Szóval összességében maga az implantátum csap beültetése inkább kellemetlen mint fájdalmas. Viszont a csontpótlás baromi rossz tud lenni.
2021. márc. 2. 22:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Fura érzés, de teljesen fájdalommentes. Nekem még annyira sem volt kellemetlen, mint egy fogtömés. Ez a fúrás ugyanis valahogy más érzés. Csak a rezgést érezni.

Az injekciókat úgy kaptam, hogy volt egy vezetéses érzéstelenítés + két szuri az implantátum helye köré. Ez kellemetlen persze, de ez volt minden ami fájt a beavatkozás közben.

Fúráson kívül még kapirgálás van. Bár nekem nem volt csont pótlás, de így is kapirgálta a csontomat, amikor alakítgatta a területet. Egyáltalán nem fájt.

Az a legfurcsább érzés, amikor magát az implantátumot csavarja be. Nekem picit feszített.

Utána összevarrja az inyt. Ami megint nem fáj, csak érdekes érzés.

Összességében egy foghúzásnál sokkal finomabb művelet, kevésbé drasztikus mozdulatokkal.

Utána a gyógyulás viszont fájdalmas lehet. Nekem egy hétig sajgott. (alsó nagyőrlő helyére került beültetésre)

2021. márc. 3. 01:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Biztos azért van, mert én extrém szorongós vagyok, de nekem nagyon fájt a beültetés (3db). Hiába kaptam annyi Lidocaint, hogy a pislogni alig bírtam (és nyelvi is b@szott nehezen), belocsolot vagy 2 ampullát, azt mondta nem adhat többet. És így is fájt.. utána 1 hétig az 50mg-os Cataflamon éltem éjjel-nappa, de végül lenyugodott.
2021. aug. 31. 09:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem fájt. Valami speciális anyag lehetett, nem Lidocain, attól erősebb. Az anesztézián múlik minden. Fél óra volt az egész. Aztán persze a becsontosodás, kialakítás, stb. hosszabb idő. A húzástól egy év volt, mire rárakták a koronát. Azonban a depurálás mindig fáj, az injekciók ellenére.
2023. okt. 1. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!