Az egyébként jó irányban álló bölcsességfogak fájdalmak és egyéb tünetek esetén kihúzásra vannak ítélve mindenképpen?
Megindult a két felső bölcsességfogam a növésben kb. fél éve. Elmentem egy panoráma röntgenre, hogy lássam, jó irányba állnak-e a fogak, és a fogorvos azt mondta, minden rendben van velük, szépen ki fognak nőni.
A bal felső egy szájzár és némi fájdalom után kibújt 90%-ban, most a jobb felső töri át az ínyem és elég kellemetlen. Nyirokcsomó fájdalmaim vannak, illetve az ínyem is fájt, ahol áttörte a fog, de az már elmúlt. Hirtelen a háziorvost tudtam elérni segítségügyileg tegnap délután, aki felírt gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót. Mára már jobban vagyok szerencsére. Érdekelne, hogy mások jártak-e már így, illetve az is, hogy mit javasolt nekik a fogorvos. Húzás lett belőle vagy a tünetek kezelésével kijött szépen a fog?
Orvoshoz küldős kommentek kerüljenek, jövő héten hívom a fogorvosom. Szimplán a tapasztalatok érdekelnek. Köszönöm!
Nekem úgy nőttek ki a felsők hogy észre sem vettem. Ennek már 10 éve, de még mindig hibátlanok. Szerintem egyéni anatómia kérdése hogy mennyire tisztítható, hogy nyom-e más fogakat, van-e funkciójuk.
Hallgass a dokira, ő látja mi a helyzet.
Viszont az alsókkal ugyanúgy szenvedtem mint most te a felsőkkel. Nekem kellett egy kis sebészi rásegítés hogy ki tudjanak bújni (felvágták az inyem).
24 vagyok.
Köszönöm a fenti válaszokat, hasznosak voltak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!