Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért fáj még ma is a fogászat...

Miért fáj még ma is a fogászati kezelés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Extrém módon rettegek a fogászattól. Sajnos hosszú évek, rengeteg fájdalom és két terhesség után eljutottam oda hogy már esztétikai szempontból is muszáj megcsinaltatnom a fogaimat. A gyermekkori traumák után már bármelyik fogorvos látványától elfog a rettegés de osszeszedtem magam és hosszas keresés után letettem a voksom egy fogorvosnal. Első körben kihuzza a letört fogaimat, amik már csak gocpontok voltak a szamban. A felső fogsoron ez 4db fogat jelentett (ezen már túl vagyok 3napja es mit ne mondjak éreztem mindet, fájt, hiába a sok injekció), jövő héten vár rám az alsó fogsoron lévő 5db ilyen fogam eltávolítása :(

És a neheze megcsak ezután jön, ugyanis a felső fogsoromra készül egy teljes híd korona. 8db fogam maradt felül, amiket mind kezelni kell (tömés, gyokerkezeles, meg még ki tudja mi stb...), és őszintén megmondom ezektől iszonyat mód rettegek. Kértem az orvost hogy csináljunk inkább rögzített mufogsort, hallani sem akar róla. Mindenképp menteni és koronát akar csinálni.

A kérdésem az lenne ha a húzás ok is fájtak akkor mire számítsak egy gyokerkezelesnel esetleg egy rezekciós műtétnél? Hát ki sem bírnám. Na meg mi a garancia rá hogy mondjuk 5ev múlva a korona alatt nem krepálnak be a fogaim, akkor megint kezdhetem a fájdalmas procedúrát elölről. Altatni nem altat, gázt nem használ, csak dormicumot írt fel. Ez elég? Tényleg kegyetlen rettegek, ha beveszem mennyit segít? Akkor a fájdalmat is jobban fogom viselni? Van itt olyan akinek még ennyire hosszadalmas, bonyolult kezelesek előtt áll? Biztassatok kérlek mert iszonyat gyomorideggel telnek a napjaim. Úgy érzem nem bírom ki ezt az egészet 😭

2021. febr. 20. 09:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Keress másik fogászatot. Én is most kezdtem el rendbe rakatni az elhanyagolt fogaimat, volt amelyiket vésni is kellett, volt köztünk szuvas gyökér, mégsem éreztem semmit. Pótlás javaslatánál elmondta az ő véleményét, meghalgatta az én elkébzelésemet, atbeszéltük mindkettőt részletesen, és rám bízta a döntést.
2021. febr. 20. 09:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát, ez nem normális, nem lenne szabad fájnia. Keress másik fogorvost, ismertesd vele a problémát, és kérdezd meg, mi lehet az oka: te nem reagálsz az Ultracainra, vagy keveset vagy rosszul adtak be (?), de vannak olyan helyek is, ahol altatásban vagy hipnózisban végzik a hosszas beavatkozásokat, csak azt meg kell fizetni.
2021. febr. 20. 09:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát én a helyedben orvost váltanék.

Sajnos én is túl vagyok már sokmindenen,bár ennyi kezelésre nem volt szükséges mint neked,de soha nem éreztem semmit . Nálunk ultracainnal érzéstelenítenek,és a doki folyamatosan kérdezgeti,hogy minden rendben van-e ,és ha esetleg mégis fájna ha szólok adna még injekciót .

A gyökérkezelés ugyanúgy nem fáj ha normálisan érzéstelenítenek . A húzás sem ,szóval komolyan, válts orvost,mert ez nem normális.

2021. febr. 20. 09:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Keressel olyan orvost, aki altatasban csinal mindent.
2021. febr. 20. 09:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Éber szedációs fogászatot kerestem, de a környékemen csak egyet találtam és a vírus miatt jelenleg nem fogadnak senkit.

Akinél először voltam attól fejvesztve menekültem, mert nem volt szimpatikus. Akihez most járok ő egy nagyon jofej (ez fontos nekem), nagyon jó híre van (több ember ajánlotta), és az árán is meglátszik hogy valóban jó. Meg tudom vele beszélni mikor fáj, olyankor ad meg egy szurit, de nekem már tényleg annyira rosszak, sokszor gyulladtak is hogy valószínűleg ez a probléma. Túl sokáig vártam és most nagyon iszom a levét 😭 bár én még mondom nem voltam úgy fogorvosnal hogy mosolyogva jöjjek ki. Pedig szültem két gyereket, magas a fájdalom küszöböm de a fogászati fájdalom számomra egy másik dimenzió. Egyáltalán nem bírom elviselni. Esetleg dormicum tapasztalat valaki? Huzasnal nem vettem be, de a következő kezelés előtt már erősen gondolkodom rajt. Megéri? Tényleg sokat segít?

2021. febr. 20. 10:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha gyulladt, azt antibiotikummal le szokták húzni foghúzás vagy gyökérkezelés előtt.
2021. febr. 20. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Dormicumot nem kaptam, de Seduxent és Frontint már igen. Úgy hallottam, a dormicum erősebb ezeknél. De amúgy mindkettő sokat segített nekem. Bár hozzá tenném, ezek nem hatnak fájdalom ellen, de a szorongást csökkentik (nekem erős öklendezés miatt volt rá szükség).

Vedd be legközelebb a gyógyszert, könnyebben fogod viselni a beavatkozást. Ha nem stresszelsz, akkor a fájdalmat is kisebbnek éled meg.

2021. febr. 20. 15:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Férjem csak Xanax mellett tud beülni a székbe. Extrém módon retteg, de brutálisan begyulladt a bölcsességfoga, így muszáj volt elmennie. Kínszenvedés volt az első alkalom, hányás, ájulás, nagyon durva rettegés. A doki nagyon jófej, mindent megtett, sikerült is a műtét, de utána felírta a Xanaxot a további kezelésekhez. Így is van félelem, de sokkal-sokkal jobb a helyzet. Tud előtte és utána is enni, nem hány, nem retteg extrém módon.

Neki sokkal jobban fájt, míg rettegett, pedig a doki nagyon jól érzételenít (ezt azóta a férjem is elismeri, mert azóta meg sem érzi a szúrást sem és a beavatkozás sem fáj neki).

Szóval egy jó doki és a nyugtató is segíthet.

2021. febr. 20. 17:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most 4én még húzás lesz de mikor elokerul a fúró is biztosan be kell hogy vegyem a nyugtatót.
2021. febr. 21. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!