Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Érdemes ragaszkodni a gyökérke...

Érdemes ragaszkodni a gyökérkezeléshez?

Figyelt kérdés

Van egy tömött fogam, ami eléggé elkezdett fájni. Látatlanban azt mondta a doki telefonon, hogy valószínű gyökérkezelni kell. Én inkább kihúzatnám (hátsó nagyőrlő). Azt mondta, hogy csak akkor húznak ha nem sikerül megmenteni.

Muszáj nekem belemenni a gyökérkezelésbe? Nem lenne jobb egyből húzni majd implantátummal pótolni? Egyáltalán van gyökérkezelés ami sikerült?

Már vesztettem el így fogat és csomó pénzt kiszórtam mire kihúzták. Nem beszélve a fájdalomról.

Így is érdemes ragaszkodnom a fogam megmentéséhez?

2021. jan. 26. 19:03
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Menj masikhoz.
2021. jan. 26. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert gyoker kezeles utan meg majd letorik a fogad akkor meg majd a koronat fogja ajanlani.
2021. jan. 26. 19:04
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Van sikeres, igen.

Implant se biztos, hogy sikerül.

A sajat fog meg addig is jobb. Koronaval is.

2021. jan. 26. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a jó fogorvos így tesz: megment mindent, ami menthető. Gyökérkez. fog 10-15 évig rágó, erős fog. Az implantátum jól hangzik - de mégis jobb a saját (a beült. drága, sokszor csontpótlás is kell, és sajnos nem is biztos, a siker) Mentsétek meg azt a fogacskát!
2021. jan. 26. 19:18
 5/9 A kérdező kommentje:

Már van egy implantátumom, teljesen probléma mentes, igaz, még elég friss. Így nem tudom hosszú távon is beválik-e.

Az orvos is azt mondta hogy jobb a saját fog. De eléggé megijedtem a gyökérkezeléstől a rossz tapasztalataim miatt.

2021. jan. 26. 19:21
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem jó tapasztalataim vannak a gyökérkezeltekkel, sokáig jó
2021. jan. 26. 19:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor remélem a következő nekem is fog sikerülni. Félek ám. Nagyon fájt az előző fogam esetében. Ahhoz képest a foghúzás és az implantátum beültetés semmiség volt. Igaz, a sikertelen gyökérkezelést nem ez az orvos csinálta.
2021. jan. 26. 19:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia. Én rettegtem a gyokerkezelestol. Mikor elmentem nem mondom hogy kellemes volt de nem fájt csak olyan fura kellemetlen érzés volt. Ha fáj annak más oka van nem pedig maga a művelet. Esetleg gyulladt volt a fogad, arra szoktak adni gyógyszert. Mentsd meg a fogad szerintem.

Kitartás, jobb reméljük jobb lesz és nem lesz szükség implantatumra.

2021. jan. 27. 11:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2021. jan. 27. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!