Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha valakinek lenne ilyen...

Ha valakinek lenne ilyen tapasztalata, attól kérdeznèm. (?)

Figyelt kérdés

Pár éve tervbe van a fogszabályzó, és el is mentem fogorvoshoz, (SZTK-ba) adott egy időpontot, jan.13ra.

Fel fogják vágni az ínem hogy kitudják szedni a fogam.

Ezzel kapcsolatos lenne pár kérdésem.

-hogy megy a menete?

-mennyi ideig tart kb mire kiszedik?

-mennyire fáj, és utána meddig ideig fog.

-utána meddig nem tudok normalisan enni?

Fogszabályzorol pár kérdés:

-kb mennyibe kerül egy sima fèm fogszabi?

-mennyi fáj a felrakás?

-mennyi idő mire megszokhatom?

Nagyon fontos lenne ez számomra.

Előre is köszönöm!

2020. dec. 21. 19:31
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

"hogy megy a menete?"

érzéstelenítés - vársz - neiállnak

"mennyi ideig tart kb mire kiszedik?"

1-2 perc

"mennyire fáj, és utána meddig ideig fog"

amikor csinálják semennyire.

utána talán majd este kicsit, de egy-két vénynélküli fájdalomcsillapító elég rá.

"utána meddig nem tudok normalisan enni?"

néhány óra amíg az érzéstelenító hatása elmúlik

eddig nem is szabad, mert nem érzed ha a kajával vagy az evőszközzel esetleg véletlenül felsérted az ínyed.

a fogszabis rész nem tom megválaszolni

2020. dec. 21. 19:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!!
2020. dec. 21. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia. Én azért kibovitenem az első válaszoló válaszát. A fog kiszedese hogy meddig tart attól is függ milyen fogrol van szó. Mivel vágni kell ezért nem biztos hogy egyszerű foghúzás. Nekem bölcsesség fog 1 óráig tartott. A második fel óra mivel íny alatt voltak. Íny feletti fognal kevésbé kell vágni és könnyen ki is húzzák.

Közben semmit nem érzel. Utána fájhat. Lehet elég a gyengébb fájdalom csillapító de pl nekem flector kellett rá, de nagy volt a seb is. Mivel vágnak, varrnak is az miatt kellemetlenebb a gyógyulás. Illetve az evés is mert a varratokra vigyázni kell hogy tiszta maradjon. Lehet eleinte nem is fogsz tudni normálisan enni csak pl pepeset folyekonyat. De a rosszabb idő 1-2 nap. Tejeset nem szabad 1 hétig ha varrnak. Hajolni, emelni megeroltetni magad nem szabad de azt érezni is fogod mert olyankor lüktet a helye. Óvatosan mosni kell a seb körül is minden nap többször. Obliteni nem szabad. Bármi alakul ki a sebben kiszedni, piszkálni nem szabad. Sajnos fogszabalyzo ügyben nem tudok segíteni. 😔 Amit leirtam mind személyes tapasztalat 3 fogműtét után.

2020. dec. 23. 07:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen a válaszod! Ezzel egy kicsit megnyugtattál
2020. dec. 23. 09:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem fogat nem húztak, így abban nem tudok véleményt mondani.

A fogszabályzó ára nagyban függ attól, hogy kiskorú vagy-e (18 év alatti). Akkor támogatja a TB,és kb fele annyiba kerül, mint a felnőtteknek. Nekem felnőttként 250 ezer volt Miskolcon, alsó-felső fém fogszabályzó, négy évvel ezelőtt. Aztán meg havi 10 ezerért állítottak rajta (ez kiskorúaknak ingyenes, ha jól tudom).

Hamar meg lehet szokni, 2-3 napig volt fura, és nehezen tudtam enni, mert feszített és fájt egy kicsit rágásnál,de pár nap alatt az is elmúlt.

2020. dec. 23. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, és a felrakása egyáltalán nem fáj, csak kellemetlen, hogy egy óráig turkálnak a szádban, megy a nyálelszívó, és teljesen kiszárad a nyelved :D
2020. dec. 23. 21:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen a válaszod:)
2020. dec. 24. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!