Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogműtét után ez normális?

Fogműtét után ez normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kedden lesz 2 hete hogy műtéti úton kiszedtek egy törött fogam. Most kedden volt varratszedés, azt mondták szépen gyógyul.

Azóta próbálom használni azt az oldalt is. Problémám eddig nem volt, viszont most fura dolgokat érzek. Amikor ott eszek elkezd fájni a lyukban, és a mellette lévő fogam ami az egész felső arccsontomra terjed majd gyorsan elmulik. Nyilalast érzek vagy a seb helyén vagy a mellette lévő fogban, pontosan nem tudom behatarolni hol érzem. Meg látszik a lyuk és benne van vmi fehér dolog, mosom is de az nem jön ki belőle. Ennyi idő elteltével is begyulladhat, lehet probléma? Vagy megeroltettem és azért panaszos? Akinek volt hasonló tapasztalata szívesen várom hogy mi lett belőle.

Köszönöm

2020. dec. 20. 13:04
 1/6 petraa07 ***** válasza:

Sziaa

Ne rág a sebeden mert nem szabad! Azért fáj mert be kell csontosodnia ami kb fél év. Azt a fehér valamit ne piszkáld nehogy kiszedd mert az a gyógyuló seb sarjszövete. Ha kipiszkálod szépen elfertőződik és begyulladt. Akkor van baj ha magától önmagában kezd el fájni csak úgy. Próbálj meg nem enni rajta. Ott most 2.csontszél és egy üreg van, csak az íny fedi még be. Ahhoz hogy kialakuljon a teljes csontszövet az hónapok. Kb olyan 1-2 hónapig próbálj nem közvetlen enni rajta mert fájni fog, majd el fog múlni. Gondolom hogy nehéz, de próbáld meg.

2020. dec. 22. 22:36
 2/6 petraa07 ***** válasza:
Nekem a bölcsi vették ki, nekem a helye sokáig érzékeny volt. Ez a saját tapasztalatom amit leírtam remélem segít. :)
2020. dec. 22. 22:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Szia. Köszönöm. Valószínű akkor túlzásba vittem az adott oldalon való ragast. Nekem is kivettek 2 bölcsesség fogat, de azt ugye nem is tudtam annyira kihasznalni hogy egyek rajta mikor gyógyult mert hátul volt nagyon 😊 most viszont előrébb van és érzékenyebb is. Megprobalok vigyázni. Azt a fehér vmit nem szedem ki csak először azt hittem bele ment vmi a lyukba 😊
2020. dec. 23. 07:18
 4/6 petraa07 ***** válasza:
Jó gyógyulás. :)
2020. dec. 23. 08:38
 5/6 petraa07 ***** válasza:
*gyógyulást
2020. dec. 23. 08:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Előbb gyógyuljön meg. Utána szennyezd kajával
2020. dec. 27. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!