Mi lehet a gond a fogaimmal?
Sziasztok. Kicsit hosszú leszek.
Idén júniusban és júliusban műtéti úton eltavolitottak a 2 felső bölcsesség fogam. Meg érzem hogy az előtte lévő fog tövében nem zárt össze teljesen az inyem. Azóta a felső 7es fogam nagyon érzékeny a hidegre olyankor belenyilal. Doki szerint azokkal a fogakkal nincs probléma. Most mult héten kiszedtek szintén műtéti úton a jobb felső 4es fogam is, már megvolt a varratszedes, szépen gyógyul a seb, pici lyuk látszik még. És tegnap ahogy ettem csak sima piskótát és az édes belement szintén a mellette lévő fogban éreztem élesebb nyilalast. Mi lehet a gond? Ez normális hogy eddig érzékeny legyen a húzás melletti fog? A húzott helyekkel nincs gondom. De aggaszt mert ezek az éles fájdalmak miatt már semmi édes dolgot nem merek enni, illetve inni is ami hideg csak szivoszallal tudok normálisan. A szobahomersekletu dolgokkal nincs gondom. Hátha valaki tapasztalt hasonlót,mert el vagyok keseredve. Köszönöm
Sziaa
nekem is kivették bal alul a 8as fogam, az előtte lévő érzékeny lett hónapokig. Ez azért van, ill lehet mert a mellette Kihúzott fog helye ahogy gyógyul az íny széle is változik és szerintem szimplán pár.tized milimétert szabaddá vált a fognak a nyaki része amit nm zománc hanem cement borít és ott érzékeny hideg, meleg, édesre esetleg fogmosáskor. Hasonlít a fognyaki érzékenység re. Próbáld meg a Sensodyne repair and protect fogkrémet hátha segít rajta illetve érdemes kis ideig kerülni az édes dolgokat meg a nagyon hideget.
Igen persze, megértelek!
Remélem hamar rendbe jön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!