Rágófog gyokerkezeles folyamata hogy zajlik?
Sziasztok.
Van egy alaszuvasodott fogam, amire a doktornő azt mondta lehet elég a tömés csere de lehet gyokerkezeles lesz a vége.
Ha gyokerkezeles lenne tudnátok segíteni hogy mi hogy történik? Azt mondta a doki hogy több alkalom lesz.
Első alkalommal elvileg azt mondta trepanálás lesz, amiről azt olvastam hogy akkor nyitják meg a fogat.
Ebben a folyamatban lesz az idegek, érek eltávolítása is, vagy az már a második alkalomhoz tartozik?
Ha megnyitjak a fogat de az idegeket csak második alkalommal távolítják el addig nem fog fájni a fogam? Gondolom tesznek rá ideiglenes tomest, de attól még az idegek bent lennének.
Akinek volt már gyokerkezeles leirna a tapasztalatait?
Ez lesz az első gyokerkezelesem.
Köszönöm
Érzéstelenítés után lefúr az idegekig. Utána kis recés tűkkel és/vagy egy speciális fúróval kitisztítja a gyökereket. (olyan mint a kis recés tű csak fúróba van fogatva) Egy rossz ízű lötyivel öblögeti a gyökércsatornákat és lehet hogy csinál majd röntgent is. Ideiglenes tömést tesz bele és kész.
Második alkalommal, ha panasz mentes a fog akkor elkészíti a végleges gyökértömést. Ez egy narancssárga gumi szerű anyag amit a fogadba tesz és egy Sütővel leégeti a kilógó végeket. A korona részt ismét csak ideiglenesen tömi. Ennél a fázisnál én nem kaptam már érzéstelenítést mert nem volt már ideg a fogba ami fájjon.
Harmadik alkalommal kapod a végleges tömést. Szintén szuri nélkül. Ez már gyorsan megvan és semmit nem érzel.
Ha van még kérdésed akkor szívesen válaszolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!