Már minden sztk-ban ingyenes a fehér tömés?
Én nemrég voltam, van elég régóta fehér tömés tb-re, de a doki szerint gyatra minőségű. A fizetős sokkal jobb 5 ezer volt kb.
Na most vagy a doki le akart nyúlni, vagy igazat mond. Én megbíztam benne, kiperkáltam az ötöst. Semmi bajom azóta, lehet nincs igaza, de én nem kockáztattam.
Van különbség, ugye ezt sem egy gyártó gyártja.
Amikor voltam, az orvos azt mondta, a hátsó fogakba amalgámot tetessek, ne fehéret, mert ő azt ajánlja, ezen is meglepődtem annyi rosszat hallani róla.
Érdemes megkérdezni az orvostól mit fizet a tb, és milyen szolgáltatásokat támogatnak. Nem állítom hogy csak a 20 ezres speciális gyémántkemény gyorskötő tömés a jó. Én maximum kiverni tudok egy fogat, gyógyításban a dokik az elsők :D
Elméletileg annak kellene lennie.
Legalábbis nálunk az, de itt is olvastam, hogy csak amalgámmal tömik ingyen, fehérért fizetni kell, érdekesnek tartom, hogy lehet, hogy az egyik helyen ez a másikon meg az. De télleg az a legegyszerűbb ha rákérdezel.:)
Kedves mindenki!
Az amalgán tömés akár 8-10 évig is kitart, cserébe nem esztétikus és ingyenes körzetinél. A higany addig mérgező, amig nincs bekeverve. Utána nem. A nővérke több higganyt szivogat, mint a páciens. (!!!) A "fehér" tömésnél van cement és kompozit. A cement ingyenes valóban, mert olcsó, cserébe nem olyan tartós, és letört fogak pótlására nem alkalmas mert kicsi a hajlító szilárdsága. A kompozit méreg drága, cserébe mindent meg lehet vele oldani. Sokan ragaszkodnak az ingyenes fehér töméshez. OKÉ, meg lehet csinálni de félévente mehetsz pótolni a lekopott cementet. Tehát van ingyenes fehér tömés, de nem biztos , h jól jársz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!