Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért fáj a hidegtől a fogam?

Miért fáj a hidegtől a fogam?

Figyelt kérdés
Tegnap ittam forró teát, de nagyon rossz íze volt, ezért utánna ráittam szobahőmérsékletű vizet egyből. Éles fájdalmat éreztem az első jobb oldali lapát fogamban.(csak az a fogam fáj) Azóta sem tudok szobahőmérsékletű vizet inni, nem, hogy hideget, mert fáj. A melegtől nincs baja, ja és fogszabim van, ha számít valamit. Elfog múlni magától?

2020. nov. 12. 18:19
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és kimaradt, hogy ezelött sosem volt érzékeny a fogam.
2020. nov. 12. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Hát, a lapát fog márcsak ilyen.
2020. nov. 12. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Sensodyne fogkrem segithet. Amugy erzekeny a fogad alatt levo ideg.
2020. nov. 12. 18:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Valakinek màs tipp esetleg?
2020. nov. 13. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:

A sensodyne fogkrémmel nekem annyi rossz tapasztalatom van, hogy nekem sosem volt érzékeny a fogam, és egyszer gondoltam én fogorvos ajánlására kipróbálom. Amíg használtam teljesen jó is volt, szépen leszedte a lepedéket, és tisztának éreztem a fogaimat, ám amikor abba hagytam, olyan borzasztó érzékenyek lettek a fogaim.. én csak is paradontaxot használok, nagyon sokan utálják az ize miatt. Mindegy is.

Fogérzékenység: mivel a fájdalmadat nem tudom behatárolni mekkora, ez a legjobb válaszom: nekem a fogorvosom a fogfehérítésnél mondta, hogy alapvető oka a fogon lévő hajszálrepedések amelyek megtörik a fogban elhelyezkedő idegek védelmét. Ezek a repedések a fogak összekoccanásától, dogcsikorgatáson át, a túlzott túl hideg vagy meleg italok fogyasztásán át, igazából elég sok lehet. Terhesség alatt is példàul érzékenyek lesznek a fogak. Szóval szerintem a fogszabályzód is közre játszhat ebben. Az én életemben a fogérzékenységek, fog fájdalmak, igazán átmenetiek voltak. Ha észleled a fájdalmat, érdemes a forrást kiiktatni, és kímélni a fogat. Jelen esetben ha a fogszabályzó okozza, akkor gyakorlatilag csak annyit tudsz tenni, hogy kerülöd a hideg folyadékot, inkább langyosabbat válassz, illetve keresd fel a fogorvosodat ha huzamosabb ideig tart a fájdalom, nagyon zavaró, vagy túl nagy a fájdalom.

2020. nov. 26. 21:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. :) Olyan két hete elkezdtem sensodyne fogkrémet használni, és már jelentősen javult a fogam, de azért még nem tökéletes. (remélem, ha abbahagyom nem járok úgy, mint te :/)Várok még hátha teljesen rendbe teszi, de ha mégsem akkor mindenkép szólok a fogorvosomnak.
2020. nov. 28. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!