Miért fáj a hidegtől a fogam?
A sensodyne fogkrémmel nekem annyi rossz tapasztalatom van, hogy nekem sosem volt érzékeny a fogam, és egyszer gondoltam én fogorvos ajánlására kipróbálom. Amíg használtam teljesen jó is volt, szépen leszedte a lepedéket, és tisztának éreztem a fogaimat, ám amikor abba hagytam, olyan borzasztó érzékenyek lettek a fogaim.. én csak is paradontaxot használok, nagyon sokan utálják az ize miatt. Mindegy is.
Fogérzékenység: mivel a fájdalmadat nem tudom behatárolni mekkora, ez a legjobb válaszom: nekem a fogorvosom a fogfehérítésnél mondta, hogy alapvető oka a fogon lévő hajszálrepedések amelyek megtörik a fogban elhelyezkedő idegek védelmét. Ezek a repedések a fogak összekoccanásától, dogcsikorgatáson át, a túlzott túl hideg vagy meleg italok fogyasztásán át, igazából elég sok lehet. Terhesség alatt is példàul érzékenyek lesznek a fogak. Szóval szerintem a fogszabályzód is közre játszhat ebben. Az én életemben a fogérzékenységek, fog fájdalmak, igazán átmenetiek voltak. Ha észleled a fájdalmat, érdemes a forrást kiiktatni, és kímélni a fogat. Jelen esetben ha a fogszabályzó okozza, akkor gyakorlatilag csak annyit tudsz tenni, hogy kerülöd a hideg folyadékot, inkább langyosabbat válassz, illetve keresd fel a fogorvosodat ha huzamosabb ideig tart a fájdalom, nagyon zavaró, vagy túl nagy a fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!