Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Letört fog és a Mars csoki?

Letört fog és a Mars csoki?

Figyelt kérdés

Ma reggel ettem egy Mars szeletet és valami irtó kemény dolog volt benne amire ráharaptam sajnos és a bal alsó rágófogamból egy jó nagy darab letört. Magyar élelmiszar ipar Rulez.😆🤣

Sajnos bizonyára le is nyeltem azt a valamit amitől letört a fogam. Lehet emiatt további bajom mondjuk a beleimnek? A választ előre is köszönöm.

2020. nov. 9. 09:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Bizonyos méret alatti dolgok (pontosan nem tudom mekkora, de utána lehet olvasni) probléma nélkül távoznak az emésztőrendszerből. Bár azt nem értem, hogy miért nyelted le. Hú, azt mondja, de kemény amire ráharaptam, akkor most le is nyelem!, vagy mi?
2020. nov. 9. 09:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Az a baj rögtön nem tűnt fel, hogy mi történt, mert Snickers csokival is jártam már úgy korábban hogy olyan összeállt cukor darab volt benne. Elsőre csak az tűnt fel, hogy valami roppant egy nagyot a fogam alatt, de csak később vettem észre, hogy el is tört a fogam. Persze valóban ki kellett volna köpnöm az egészet.

A másik gond meg, hogy fogászatra most nem szívesen járkálnék a járvány közepén, már ha van egyáltalán most fogászati ellátás. Ennek utána kell majd néznem.

2020. nov. 9. 09:17
 3/5 anonim ***** válasza:
30%
Van fogászati ellátás, én a múlt héten voltam (még szeptemberben kezdtem, csak visszahívott 2x az orvos). Szerintem kérj időpontot azonnal. Hátha most még egy alkalom elég lesz, hogy felépítsék az élet, nem lesz több alkalmas gyökérkezelés. Meg szerintem a járványheyzet is csak súlyosbodni fog. Nálunk amúgy FFP3-as maszkban volt a fogorvos+arcpajzs. Volt légtisztító gépük is a rendelőben. Pedig ez állami fogászat. A saját maszkomat is csak ott vettem le, így szerintem nem annyira kockázatos a fogászat sem.
2020. nov. 9. 09:26
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Amire szerinted ráharaptál, lehetett a letört fogdarab is. Én pont így jártam nemrég.
2020. nov. 9. 09:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is találtam már apró sóderkövet a snikersben, eléggé fájdalmas, de a kenyérben sem jobb a brutál kemény elszenesedett de valahogy visszakerüld darabka:D
2021. jan. 10. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!