Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Akiknek elöl koronájuk van a...

Akiknek elöl koronájuk van a fogukon az miért van?

Figyelt kérdés
Annyi mindenkin látom, hogy csak felül, csak elöl van koronájuk, nőknek is. Ez miért van? Mit csináltak?

2020. okt. 30. 21:52
 1/10 anonim ***** válasza:
26%
Nem fogszabályzót látsz véletlenül? Csak azért kérdezem, mert a normálisan kivitelezett koronáról ránézésre nem mondod meg, hogy nem valódi, saját fog.
2020. okt. 30. 22:06
 2/10 A kérdező kommentje:
hogy lehet a fogszabályzót a koronával összekeverni?
2020. okt. 30. 22:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg letört egy darab a fogukból.
2020. okt. 30. 22:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősömnek autóbalesetben kitört elől öt foga, neki például ezért.
2020. okt. 30. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#1 - nagyon is észre lehet venni a koronát. Oké persze, lehet amiket én látok magam körül azok pont a nem jól kivitelezettek vagy nem jól ápoltak, de én látom hogy korona. Sokszor kis fekete csík van a fog tövében.

Kérdező - sokaknak azért van korona az első fogukon, mert mondjuk nagyon szuvas volt, kezelték és ettől törékennyé vált, és esztétikailag sem volt vállalható. Ezért tettek rá koronát. Vagy éppen balesetben is letörhetett, mint ahogy fentebb is írták.

De miért fura hogy nőknek is látod? A fogszuvasodás nem csak férfiakat érint.

2020. okt. 31. 04:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
En egy szendviccsel tortem kette az elso fogam. Beleharaptam de a zsemle olyan volt mint a gumi. En hulye elkezdtem huzni ,hogy elszakadjon.....Nagy rantas-torott fog.
2020. okt. 31. 06:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Van akinek csak porcelánhéj van rajta, mert nem szépek a fogai, akinek korona, annak lehet tömöttek az első fogai, vagy letörtek, esetleg hiányzik egy és híddal, koronával van megoldva a pótlás.
2020. okt. 31. 07:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Nekem azért furcsa, mert azt vettem észre hogy az első fogak nem szuvasodnak könnyen. Inkább a hátsók. Ezért furcsa nekem hogy sok emberen csak az első fogain látok koronát és pl látom hogy a hátsó fogain nincs se az alsón. Azért furcsa, ha nőkön látom, mert ha mondjuk ugrálás stb miatt van, kevésbé jellemző a nőkre, hohy annyira heveskedjenek, hogy kitörjön a foguk. Ehhez képest viszont túl sok emberen látom a koronát, és gyakran nem időseken.
2020. okt. 31. 08:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy nőnek ugyanúgy szuvasodhat elől a foga. A dohányzás is árt az első fogaknak. Vagy ha valaki sok kólát, energiaitalt fogyaszt, esetleg aki bulimiás és hánytatja magát (legtöbbször nők), vagy sok a sava (nők között is van bőven ilyen). A terhesség megint sokat lövész a fogakból, és ugye ez csak a nőket érinti. Az hogy hátul van-e koronája azt nem igazán láthatod.

Ami még hozzá tartozik, hogy sokan nem pótolják a kihúzott hátsó fogat, míg az elsőre esztétikai okokból híd vagy korona kerül.

2020. okt. 31. 09:33
 10/10 anonim ***** válasza:
*kivesz (az a lövész kivesz akar lenni, csak a telefonom megint okosabb akár lenni nálam)
2020. okt. 31. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!