Bölcsességfog kiműtése mennyire fájdalmas, mennyi idő kb. a gyógyulás és az étkezést a műtét után meddig kell átalakítani? 16L
Szerintem ez egyéni lehet. Leírom nekem hogy volt 2 éve jobb alsó bölcsességfogammal. Nekem félig már kint volt de persze ugyanúgy kellett vágni is.
Este 7 fele történt (fresh dental) maga a beavatkozás fájdalommentes volt az injekciótól és pár perc alatt meg is volt. Mikor kiment az érzéstelenítő hatása volt pár nehéz órám, már elég késő is volt.
A következő kb 2 napban alapból fájt egy kicsit, fájdalomcsillapító segített, nem volt vele gond.
Ezután már nem vettem be azt sem csak éjszakára, nappal ha mással foglalkoztam nem éreztem már. Enni körülményes volt, szájzáram mondjuk csak kicsit volt.
Arra pontosan emlékszem, hogy 5 nap után már nagyon jól boldogultam az evéssel is illetve egyáltalán nem fájt már.
Nekem csak 2 héttel később vették ki a varratot, akkor már feszült. Tudom van aki 1 hét után kiveszi.
Ja és az én fogam körülményesebb volt olyan szempontból, hogy az antibiotikumom felénél jártam csak, még valamennyire gyulladt volt az ínyem. Nekem ezért kellett kivenni, nem volt helye kijönni és csak begyulladt állandóan.
Ja az étkezés. Nekem csak pár napot mondott az orvos, nem mertem elsietni egyébként, 6-7 nap biztos volt nálam.
Biztos elmondják de szerintem nem árt előre tudni...műtét napján lehet enni/inni?
Eddigi válaszokat köszönöm :)
Ez nem olyan műtét hogy befekszel a kórházba és elaltatnak :D Miért ne ehetnél meg ihatnál? :D
Ha még bent vannak az íny alatt a fogak akkor kicsit macerásabb mert ott vágni kell meg varrni de nem fogsz érezni semmit.
3-4 napig kerülni kell a tejtermékeket (tej, sajt, stb...)
Óvatosan szabad csak mosni a húzott fog melletti fogakat. Kb ennyi.
Egy hét után varratszedés és kész.
Utolsó biztos nem voltál jól elérzéstelenítve ha érezted. Hidd el.
Nekem ültettek be implantot ahol a csontba fúrják bele a csavart és SEMMIT nem éreztem csak hogy rezeg a fejem. Én annyi érzéstelenítőt kaptam hogy fél percig csak nyomta folyamatosan az ínybe és még utána is kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!