Jo fogorvos ajánlása?
sziasztok. genetikailag eleg rosszak a fogaim, sajnos mar veszitettem is el egy parat, es van nehany rossz fogam is amiket csinaltatni kene. mar eleg sok fogorvosnal voltam de eddig mindenkinel nagyon fájt mikor a fogamat furták. injekciot kaptam, volt hogy nem is egyet de ugyan ugy fajt. sot, meg fogkő leszedesenel is nagyon fajt.
esetleg valaki tudna ajanlani egy tényleg jo fogorvost? Bács-Kiskun megyében elek, de ha a fogorvos masik megyében van, az sem probléma
elore is köszönöm a válaszokat
Ha több fogorvosnál voltál és mindenhol kellemetlen volt, akkor el kellene gondolkodni, hogy lehet nem a fogorvosokban van a hiba. Elvégre orvosi rendelőben vagy, nem egy wellnessben, el kell fogadni, hogy igenis lesznek kellemetlenségek. Hogy szuri után fogfúrásnál mi fájt, azt el nem tudom képzelni, kettő opció jöhet szóba: 1. Már olyan szuvasodással mentél oda, ami miatt fogbélgyulladásod lett, ott valóban van az a gyulladás, ami nem zsibbasztható el, de ez eleve gyökérkezelés már, nem sima tömés és semmiképpen sem függ össze a genetikával, mert egy egy fogbélgyulladás nem a szuvi kezdeti stádiumában alakul ki. 2. Sokan félreértik, hogy mi az, amit nem kellene érezniük, igenis azt, hogy ott matatnak, rezegtet a fúró, fogod érezni. Olyan nem létezik, hogy valaki több fogorvosnál járt, kapott ilyen meg olyan érzéstelenítőt is és soha egyik sem hatott és a fogfúrás okozta fájdalom 100%ban érezhető volt. De egyébként nagyon könnyen kideríthető, hogy mi a helyzet: legközelebb, ha mész, akkor ne kérj szurit és hasonlítsd össze az érzetet az érzéstelenítéssel és az anélkül végzett fogfúrással.
A fogkő pedig sehol nem genetika. A fogkő az ott maradt lepedék megkövesedett formája. Ha neked fogköved van, az azt jelenti, hogy nem hogy rossz technikával mosol fogat, de ráadásul vannak olyan felszínek, amelyeket hetekig egyáltalán nem sikerül megtisztítani (hetek kellenek ahhoz, hogy a lepedék megkövesededjen). Ha a leszedés fájdalmas, megint csak 2 opció lehetséges: vagy nem tudsz beletörődni, hogy igenis lesz némi kellemetlenség/nagyon alacsony a fájdalomküszöböd, vagy akkora mennyiségű fogköved van, hogy amiatt már sorvad az ínyed, ami persze gyulladásban is van. Egy gyulladt íny természetesen fáj.
2-es válaszolónak: világ életemben azt hittem hogy a fúrásnak fájnia kell, mert minden dokinál nagyon szenvedtem, 2-3 szuri után is. Aztán megtaláltam a mostani orvosom és már nem élek át iszonyat kínokat. (azt persze nem állítom hogy semmit nem érezni.) Hogy ez most az injekció beadásának technikájának múlik vagy a használt szer fajtáján/mennyiségén, azt nem tudom.
Kedves kérdező, én azt mondom ne add fel, mert a mai világban már nem kell szenvedni a fogorvosnál. (bár a fogkő leszedéshez nem tudok hozzá szólni. Olyanom még nem volt)
köszönöm a válaszomat. 2es. a fogdoki is mondta, hogy genetika miatt lehetnek ilyen rosszak a fogaim. ugyanis volt, hogy fájt az egyik hatso fogam, de szep volt, legalabbis kivulrol de rontgenen latszodott hogy nem igazan okes, es mikor elkezdte furni a fogam, kb a teljes közepét ki kellett furnia. ez par eve volt, es nemtudom miert vagy mi lett, de ez a fogam elkezdett toredezni es hat a vegen ki kellett huzattatni. es egyebkent amikor az injekciot beadja a doki az kellemetlen, de nem faj. viszont furasnal mindig az van hogy mikor elkezdi furni, akkor hirtelen belenyilamlik a fogamba, es az egesz allkapcsomba. (illetve csak ugy mondom, a fajdalom kuszobom eleg magas, sot. bar nem ide tartozik, de elegge sok műtétem volt 19eves korom letere, es sokat voltam korhazban is ami miatt sulibol 3 evet kibuktam])
1es valaszolo, nembaj ha sopronban van, nagyon megkoszonnem ha leirnad ☺️
Ha megfelelően érzéstelenítve van és nincs semmilyen fogbélgyulladásod akkor kb. esélytelen hogy fájdalmat érezz fúrás közben.
Ha megoldható és tudnak fogadni akkor bizalommal tudom ajánlani a SOTE fogászatot. Budapest, Szentkirályi u. 47, 1088 Magyarország +36 1 318 0011
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!