Ha nem lehet már visszatenni a hidat, de nincs pénz újra akkor hogyan lehet együtt élni lecsiszolt fogakkal?
Figyelt kérdés
Nagyon megjártam a fogaimmal. Van egy 4 darabos hidam jobb oldalon. Viszont alatta valószínűleg tályog van, vagy hasonló gyulladás. Nem fáj a fogam, csak az ínyem a fogam körül. Szombaton megyek fogorvoshoz. Nagyon félek, hogy le kell venni a hidat, azt meg sérülés nélkül nem lehet, viszont nem lenne kapacitásom újat csinálni, mégha 1 fogon lenne csak korona, de 4 fog!!! Az sok pénz. Arra is úgy kuporgattam össze a pénzt. Ilyenkor van megoldás?2020. okt. 15. 13:18
1/10 anonim válasza:
Miért gondolod, hogy mindenképpen le kell venni? Csinálnak röntgent. Abból látszik, ha valami van ott. Ha kezelni kell az ínyt, akkor ahhoz sem kell levenni.
Ha a híd alatti fogakkal van gond, akkor kell levenni.
De mondd el a fogorvosnak, hogy mik a félelmeid, mielőtt hozzád nyúlna és beszéljétek meg, hogy mik a lehetőségek.
2/10 A kérdező kommentje:
Azért gondolok a legrosszabbra, mert úgy tudom hogy az ínynél a tályog (legalábbis annak tűnik) az leginkább a gyulladt foggyökér miatt van, azt meg nehéz lenne úgy kezelni, hogy rajta van a korona. Még egy fogat kibírnék fizetni, de ez így sok, legalábbis most ebben a helyzetben amiben vagyok.
2020. okt. 15. 13:32
3/10 anonim válasza:
A koronán át tudnak fúrni és tudják gyökérkezelni a fogat. Másrészt ha lecsiszolt fog gyökérkezelve van, akkor nem lesz érzékeny. (Persze a másik pillér nincs gyökérkezelve, az kellemetlen lehet.) Esetleg valami olcsóbb, ideiglenes, nem túl erős koronát tudnak tenni majd a csupaszon maradó pillérekre. Ha egyáltalán le kell venni a hidat, mert nem biztos, hogy le kell.
4/10 anonim válasza:
A koronán keresztül simán lehet gyökér kezelni. Átfurja a koronát és a fogat is. Nem kell levenni.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bizakodóbb vagyok. Szombaton kiderül
2020. okt. 15. 14:21
6/10 anonim válasza:
Nekem magán fogorvos hídon keresztül gyökérkezelte a fogam, persze ha az ínyeddel van baj, vagy fogíny tasak, akkor azt is kezelni kell, de ahhoz sem kell a hidat levenni.
7/10 Ypszilon1980 válasza:
Nem mindegyik fogorvos kezel koronán keresztül, enyém pl. nem. Mikori a híd?
8/10 A kérdező kommentje:
2 hónapos a hidam.
2020. okt. 15. 17:29
9/10 Ypszilon1980 válasza:
Akkor visszamész és megmondod neki, hogy ez történt, neki kell rá garanciát vállalni. Ha újra kell majd csinálnia, mert le kell szedni, akkor természetesen ingyen meg kell oldania.
10/10 anonim válasza:
Ha minden kötél szakad, el lehet vágni a koronát két tag között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!