Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hány évesen húzták ki az első...

Hány évesen húzták ki az első fogatokat?

Figyelt kérdés
Hogy lehet ezt feldolgozni? Rettenetesen rosszul érint, öregedés, igénytelenség és hasonló rossz dolgok jutnak eszembe a fogak elvesztéséről. 32 éves vagyok még csak.
2020. okt. 6. 20:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Remélem jól értettem a kérdésed.

8 évesen húztak ki az elsőt (maradandó) fogam.

Azóta még 4db másikat kelett, most vagyok 16 éves.

Gondolj bele, öreg vagyok? :)

Ne kapcsold össze ezt a kettő dolgot, nincs összefüggés köztük.

L

2020. okt. 6. 20:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
38 vagyok, még nem húztak ki egy fogamat sem. Szerencsés vagyok, ellenben anyukámnak már huszonévesen pótlásai voltak..
2020. okt. 6. 20:43
 3/14 anonim ***** válasza:
Maradandó fogaim közül csak egy bölcsességfogamat kellett kihúzni, mert begyulladt, nem érzem öregebbnek magam miatta, mert fájt, és amúgy sem férnek el rendezetten a fogaim az állkapcsomban, kisebb a hely, ezért az alsó sor pl. össze van torlódva (szabályzás is volt pedig, de évekkel később visszaállt), jobb így. Ha nem jött volna a pandémia, még el is mentem volna emiatt fogászatra, hogy alulról húznak-e ki kérésre hátsó fogat, mert nagyon egymásra torlódnak elől, amiért nem férnek el rendesen, és ez nem csak esztétika miatt probléma, hanem könnyebben is sérül.
2020. okt. 6. 20:50
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
22 évesen a bal felső, 24 évesen a jobb felső bölcsfogamat. Alsók nem mutatkoznak. Mást húzni nem kellett.
2020. okt. 6. 20:51
 5/14 A kérdező kommentje:

A bölcsességfog az más, annak nem látszik a hiánya. Nekem a 6os fogam érintett, az biztosan feltűnik, ha mosolygok.

1es: és pótolták neked vagy hiányos a fogsorod?

2020. okt. 6. 21:19
 6/14 anonim ***** válasza:

33 éves nő vagyok, pár napja húzták ki az egyik alsó hatosomat. Senki sem érti miért visel meg lelkileg, mert hát hátsó fog.. De nekem ez hiányzik és igen is látszik ha nevetek. :(

Mindent megtettünk az orvosommal hogy mentsük a fogat. Sajnos nem sikerült. Most implantátumon gondolkodom..

2020. okt. 6. 21:36
 7/14 A kérdező kommentje:
Akkor egy cipőben járunk, sajnálom. :(
2020. okt. 6. 21:38
 8/14 anonim ***** válasza:
14 éves voltam, ráharaptam egy ki nem pattogott popcornra, és tövig kettétört a fogam. Nem viselt meg különösebben, és nem is látszik, mert utolsó előtti volt hátrafelé.
 9/14 A kérdező kommentje:
Nekem felső 6os.
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

11 voltam. Az egyik fogamat nem lehetett megmenteni, annyira lyukas volt, de amúgy is ki kellett volna húzni, mert keskeny állkapcsom van és nem fért volna el az összes maradandó fogam. Emiatt még 1 vagy 2 fogamat kihúzták.

Van több is, amibe higanytömést tettek sajnos, ezek közül egy letört, kiesett a tömés, erre korona kellett. Egy másik fogamat gyökérkezelte a doki 11 éves koromban, sajnos elöl és ez olyan 25 év múlva letört, emiatt elölre is kellett korona. De nem emlékszem, hogy 11 éves korom óta kellett volna fogat húzni nálam. Pedig akkor nagyon elhanyagolt állapotban kerültem fogászatra. Mindenesetre az én fogsoromnál a tied egész biztos, hogy százszor jobb állapotban van.

42 vagyok

2020. okt. 6. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!